Hlavní obsah

Liberec - Vítkovice 3:1Liberec stále těžce hledá pohodu, přesto vyhrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Ordoš 1 : 0
24. Lakatoš 2 : 0
26. Baranka 2 : 1
60. Šimek 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili v 10. kole extraligy Vítkovice 3:1. Bílí Tygři tak po upracovaném výkonu přerušili sérii tří porážek v bojích o extraligové body. Obhájce titulu vedl ve druhé třetině po gólu útočníka Dominika Lakatoše, který byl nakonec vítězný, už 2:0, ale svou výhru nakonec potvrdil až v samém závěru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Milan Bartovič na ilustračním snímku.

Článek

Publikum v Home Credit Areně na úvod bouřlivě přivítalo bývalého kapitána Výtiska, jenž dovedl Severočechy k titulu, ale nyní už hájí barvy Ostravanů. To však bylo s úvodní nevyužitou příležitostí Jelínka na nějakou dobu vše, čím se mohlo bavit.

Větší vzruch přinesla až pátá minuta, kdy hostující Klok zezadu vrazil na mantinel Dernera a dostal trest na pět minut a do konce utkání. Domácí ale z dlouhé přesilovky kromě tlaku a několika střel nic nevytěžili. V závěru navíc přesilovku utnul faulem Lakatoš. Ve 12. mnutě byl v dobré pozici Jelínek, ale Bartošáka nepřekonal. To se povedlo až v samém závěru první třetiny Ordošovi. Mladý liberecký útočník se odvážně prosadil mezi dvojicí beků Baranka, Sedlák a parádně zavěsil pod horní tyč.

Druhou třetinu začali aktivněji domácí. Ve 23. minutě tvrdě pálil Ševc, několik dorážek ale Bartošák pokryl. O minutu později tvrdě vypálil z mezikruží Lakatoš a Bílí Tygři vedli 2:0. Gól je nakopl k větší aktivitě, ale Bulíř střeleckou smůlu neprotrhl ani nadvakrát. Ve 26. minutě byl vyloučen domácí Stránský a hosté využili přesilovku velmi rychle - po 13 vteřinách tvrdě pálil od modré čáry Baranka a vrátil hosty do hry.

V polovině utkání uvolnil Bartovič Svačinu, ale jeho střela těsně minula vítkovickou branku. Ve druhé polovině třetiny tempo hry postupně upadalo a šancí bylo k vidění pouze minimum.

I do třetí třetiny vstoupili o poznání aktivněji Liberečtí a Bartošák musel čelit vlně útoků. Tlak Liberce pokračoval i v přesilovce, ale bez gólového efektu. Špatné střídání a následný trest ale Tygry přibrzdil. Oslabení však zvládli, když jim pomohlo i štěstí po Kolouchově ráně. Stejně dobře si vedli i při dalším oslabení a jejich bojovnost probrala i do té doby vlažné publikum.

Domácí se v plném počtu usadili před Bartošákem, ale obrana hostí odolávala. V přesilovce domácích se pak několikrát předvedl mladý brankář Vítkovic, pomohlo mu i štěstí při střelách Radivojeviče a Svačiny. Téměř dvě minuty před koncem odvolali hosté brankáře, ale power play jim nevyšla, po půlminutě fauloval Balán. Vítkovičtí přesto po zakázaném uvolnění domácích odvolali znovu brankáře. Výsledek ale pečetil do prázné branky Šimek.

10. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Ordoš, 24. Lakatoš (P. Jelínek), 60. Šimek (P. Jelínek) - 26. Baranka (O. Roman, Sloboda). Rozhodčí: Hodek, M. Petružálek - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 8:6, navíc Klok (Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 5168.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Mojžíš, Pyrochta - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Svačina, Bulíř, Radivojevič - Bartovič, Bližňák, D. Špaček - J. Stránský, Vantuch, Ordoš - od 41. navíc Mikyska. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Sedlák, Baranka, Urbanec, Výtisk, D. Krenželok - D. Květoň, O. Roman, Szturc - Vandas, Kolouch, Olesz - D. Kafka, Balán, Illéš - Tomi, Hudeček, E. Němec. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice