Hlavní obsah

Karlovy Vary - Plzeň 1:2 SNPoslední Vary podlehly Plzni a prohrály posedmé za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Kindl 1 : 0
49. Pulpán 1 : 1
65. Kratěna (rozhodující nájezd) 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté posledních Karlových Varů podlehli v nedělním 11. kole extraligy v západočeském derby Plzni 1:2 po samostatných nájezdech a připsali si sedmou porážku za sebou. O teprve druhé výhře Indiánů z posledních šesti duelů rozhodl v sedmé sérii rozstřelu kapitán Ondřej Kratěna.

Článek

Do první šance zápasu, který provázely komplikace s nefungující časomírou, se dostal hned v první minutě hostující Kubalík a na druhé straně zahrozil Flek. Při vyloučení domácího Matúše si Plzeň vytvořila tlak, ale k větší příležitosti se nedostala.

Jako první se radovali ve 13. minutě domácí. Po nepovedené Dvořákově střele se puk dostal ke Kindlovi, který bekhendem překonal klečícího Machovského. Povzbuzená Energie po vstřelené brance zatlačila Indiány do jejich obranného pásma a největší šanci si vytvořil kapitán Skuhravý, jehož prudkou střelu z mezikruží hostující gólman kryl.

Druhá dvacetiminutovka přinesla urputný hokej z obou stran se snahou neudělat chybu. Nejdříve si Plzeň vytvořila tlak v obranném pásmu Energie, ale do větší gólové šance se nedostala. V polovině utkání při vyloučení Kracíka a Slováka měli domácí na 45 vteřin možnost hrát přesilovku pět na tři, žádnou větší možnost si však během ní nevytvořili.

Následně měl při Kindlově vyloučení ideální příležitost na vyrovnání Svoboda, ale zblízka nastřelil jen tyč Závorkovy branky. V 36. minutě si během šarvátky vyměňovali názory Skuhravý s Pulpánem a následně Dujsík se Slovákem. V závěru druhého dějství mohl zvýšit Gríger, ale jeho střelu z bezprostřední blízkosti Machovský levým betonem vyrazil.

Ve třetí třetině nejdříve při vlastním oslabení ujel Rachůnek, jenže nepřekonal Machovského. Snaha hostů o vyrovnání vrcholila mezi 48. a 49. minutou. Nejdříve Schleissova trefa po konzultaci s videorozhodčím nebyla uznána pro hru vysokou holí, ale o chvíli později už regulérní branku zaznamenal Pulpán. Plzeňský bek dorazil Vondráčkův pokus za Závorkova záda. Ještě v řádné hrací době mohl rozhodnout ve prospěch Plzně Yellow Horn a na druhé straně neuspěl Vojtěch Tomeček.

V prodloužení dokázala Energie i přes dlouhé oslabení tří proti čtyřem a šanci Kratěny, který nedokázal trefit odkrytou branku, dotáhnout utkání až do samostatných nájezdů. V těch již byli úspěšnější hosté. Za domácí se trefil jen Mullane a za hosty dvakrát Kratěna.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 13. D. Kindl (T. Dvořák, Skuhravý) - 49. Pulpán (Vondráček, Kracík), rozhodující sam. nájezd Kratěna. Rozhodčí: Hribik, Lacina - Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 7:8. Bez využití. Diváci: 4257.
Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Harant, M. Rohan, Sičák, Benák, T. Dvořák - V. Tomeček, Mullane, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, D. Kindl - Flek, Gríger, Harkabus - Stloukal, Matuš, T. Rohan. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Plzeň: Machovský - Čerešnák, Pulpán, Slovák, Kvasnička, Holý, Němeček - Kratěna, Kracík, D. Kubalík - Yellow Horn, Lev, Johnson - Vondráček, Hrnka, T. Svoboda - Švarc, Koreis, Schleiss. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice