Hlavní obsah

Vítkovice - Pardubice 2:0Nová posila Stastny rozhodl o výhře Vítkovic nad Pardubicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Stastny 1 : 0
56. Klok 2 : 0
Záznam online reportáže

Vítkovičtí hokejisté přehráli v nedělním 11. kole Pardubice 2:0. Vítěznou branku si připsala nová posila ostravského týmu Yan Stastny, který v polovině utkání využil přesilovku pět na tři. V závěru zpečetil výhru Severomoravanů Lukáš Klok a prodloužil čekání Dynama na první vítězství v sezoně v normálním čase.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Yan Stastny při svém prvním utkání v dresu Vítkovic proti Pardubicím.

Článek
Fotogalerie

Utkání dvou týmů ze spodní části tabulky přineslo neurovnaný a upracovaný hokej. Domácí, i s novou posilou Stastnym, mohl už v páté minutě dostat do větší pohody Květoň, ale po povedeném průniku a kličce na osu kluziště mu jeho šanci chytil Maxwell, jenž dříve působil i ve Vítkovicích.

Vítkovice si vynutily znatelnější převahu až ve druhé části. Aktivita byla na jejich straně, ale Maxwella po střelách Olesze a Němce zachránila tyčka. Přesně v polovině zápasu se ale prosadila nová vítkovická posila Stastny, který v přesilovce pět na tři vypálil ze špice přesilovkového deštníku a jeho střela prošla Maxwellovi rozklekem za brankovou čáru. Ostravané mohli svoji pozici vylepšit druhým gólem, ale Szturc v solidních příležitostech dvakrát selhal.

Urputná partie s naprostým minimem gólových situací přinášela větší vzruch jen v přesilových situacích. Hosté hráli při vyloučeních Sztruce a Illéše v třetím dějství šest minut v početní výhodě, ale nic gólového nevymysleli. Soupeř tak z nenápadné situace pojistil vedení: Roman vyhrál vhazování pod sebe pro obránce Kloka, který překonal Maxwella od modré čáry.

Už dvě a půl minuty před koncem Dynamo odvolalo brankáře a vrhlo se do hry šest na pět, ale jeho snaha byla neplodná a soupeř si výsledek bez větších potíží uhlídal.

HC Vítkovice Ridera - HC Dynamo Pardubice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 30. Y. Stastny (O. Roman), 56. Klok (O. Roman). Rozhodčí: Pražák, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 4632.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Výtisk, Urbanec, Sedlák, Kovář - D. Květoň, O. Roman, Balán - Olesz, Y. Stastny, Szturc - Vandas, Kolouch, E. Němec - Tomi, Hudeček, Illéš. Trenéři: Petr a Trnka.
Pardubice: Maxwell - Ščotka, Schaus, Bokroš, F. Novák, Ovčačík, Čáslava - M. Kaut, Redenbach, Hubáček - Mallet, Tomášek, Rolinek - Bárta, T. Kaut, Klimenta - Rapáč, Panna, Nahodil. Trenéři: V. Martinec, P. Rohlík, Mikeska a K. Beran.

Reklama

Související témata: