Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Chomutov 4:2Boleslav přehrála Chomutov a je třetí. Dva góly dal Látal

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Trončinský 1 : 0
31. Kaše 1 : 1
43. Vondrka 1 : 2
60. Vampola 2 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 11. kole extraligy Chomutov 4:2 a posunuli se na třetí místo tabulky. Domácí ve třetí třetině dokázali otočit vývoj utkání ze stavu 1:2, dvěma góly se o to zasloužil i útočník Martin Látal hrající 400. utkání v nejvyšší soutěži.

Článek

Středočeši po pátečním debaklu 0:9 na Spartě nastoupili proti Pirátům s kompletně pozměněnými útoky, kapitánské céčko místo Klepiše převzal Hanzlík.

K úvodnímu náporu domácím pomohlo i vyloučení Chalupy, Vampola však slibnou šanci nevyužil. Laco si následně poradil i s přečíslením dva na jednoho, vychytal i osamoceného Orsavu. Hosté poté srovnali krok a pozornost Lukáše vyzkoušel Hřebejk.

Ve 23. minutě mohl otevřít skóre po Vampolově přihrávce Žejdl, podařilo se to ale až o tři minuty později Trončinskému, jehož střela od modré v přesilové hře prošla za Laca. Elitní bek Bruslařského klubu si tak připsal premiérovou trefu v sezoně.

Vyrovnat mohl ve 29. minutě Huml, ale Lukáš byl připravený. V polovině zápasu si poradil i s nebezpečnou střelou Růžičky, dorážku Kašeho však již zlikvidovat nedokázal.

O dvě minuty později mohl získat vedení zpět na stranu domácích Urban, jeho střela se však odrazila od horní tyčky, což po přerušení hry potvrdil i videorozhodčí.

Ve 43. minutě přiblížil hosty výhře kapitán Vondrka, jenž využil volné pravé strany při střídání soupeře a otočil výsledek na stranu Pirátů. Domácí byli po inkasované brance chvilku zaskočeni, poté se ale opět vrhli do útoku a podařilo se jim vyrovnat. Laca překonal ze strany Látal. A od Látala to ještě nebylo vše. V 58. minutě se mezi střelce zapsal podruhé, když zakončil povedenou individuální akci Vampoly.

Chomutovští se pokusili vyrovnat při power play, po deseti vteřinách však inkasovali počtvrté. A opět se o to postarala druhá formace domácích, branky se dočkal i Vampola. Piráti si připsali čtvrtou porážku z posledních pěti zápasů.

BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 4:2 (0:0, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 26. Trončinský (Orsava), 49. M. Látal (Lenc, Kučný), 58. M. Látal (Vampola, Trončinský), 60. Vampola (Lenc, M. Látal) - 31. D. Kaše (V. Růžička ml., Tomica), 43. Vondrka (Huml, Skinner). Rozhodčí: Polák, Horák - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 3629.
Mladá Boleslav: Lukáš - Stříteský, Voráček, Kurka, Hanzlík, Trončinský, Kučný, Štich - Orsava, Urban, L. Pabiška - M. Látal, Vampola, Lenc - Pospíšil, Klepiš, Žejdl - Ďurač, Musil, Jonák. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Chomutov: Laco - Rutta, Kudělka, Flemming, Chalupa, Valach, Skinner, Buchtela, Dlapa - Račuk, Huml, Vondrka - D. Kaše, V. Růžička ml., Tomica - Skokan, Kämpf, Poletín - Hřebejk, Šťovíček, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: