Hlavní obsah

Litvínov - Sparta 5:1Rozjetý Litvínov porazil jednoznačně Spartu, vyhrál počtvrté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Stříbrný 1 : 0
5. Kumstát 1 : 1
17. Stříbrný (penalta) 2 : 1
19. Hübl 3 : 1
19. Hanzl 4 : 1
31. Lukeš 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova porazili v nedělním 11. kole extraligy Spartu vysoko 5:1 a svého tradičního rivala zdolali před svými diváky již pošesté za sebou. Verva si tak rovněž připsala čtvrtou tříbodovou výhru v řadě a radovala se v šesti z posledních sedmi utkání. Sparta, která v pátek deklasovala Mladou Boleslav 9:0, ztratila venku čtvrtý z posledních pěti duelů.

Článek

Dvěma góly, které stihl již během první třetiny, přispěl k výhře dvacetiletý forvard Josef Stříbrný, zkušený útočník František Lukeš si připsal tři body za gól a dvě asistence.

Litvínov vzal utkání pevně do svých rukou hned od prvních střídání. Již ve třetí minutě Lukeš prostrčil 'žabkou' puk na Stříbrného, jenž bez nervů zavěsil nad Pöpperleho lapačku a zaznamenal svůj první gól v extralize. Další šanci měl Trávníček, který z mezikruží švihem vypálil, ale Nedomlel si obětavě lehnul do jeho střely a poté odbruslil s bolestivou grimasou.

Pöpperle pak vychytal Válka. Pražané se osmělili až v osmé minutě, kdy nejprve Hlinka nedokázal puk zblízka zvednout nad Janusův beton, následně neuspěl ani tečující Černoch. V 15. minutě už se ale sparťané radovali z vyrovnání, když Kumstát tečoval puk mimo dosah Januse.

Litvínov se ovšem nesložil, naopak spustil černo-žluté peklo. Nejprve si v 17. minutě Stříbrný vykoledoval v úniku faul a nařízené trestné střílení opět s přehledem proměnil, když poslal puk mezi Pöpperleho betony. Následně dokázal Hübl využít zmatků před hostujícím brankovištěm a zvýšil na 3:1, načež rozklad hostující defenzivy dokonal Martin Hanzl, který si v sólovém nájezdu vychutnal Pöpperleho a poslal puk do prázdné branky. Tři zásahy vměstnal Litvínov do pouhých 105 vteřin.

Pöpperleho od druhé třetiny nahradil Novotný a hned chyboval za brankou, ale Černý špatné rozehrávky využít nedokázal využít. Právě po Černého chybě mohl snížit Ihnacak, jenže Janus vytáhl skvělý zákrok lapačkou. Krátce po polovině zápasu se dočkali diváci toužící po pátém gólu: Hübl křížným pasem našel Lukeše, ten si puk připravil a neomylně vypálil do horního rohu.

Hosté následně hráli více než minutu a půl v pěti proti třem, ale pouze korunovali svou dnešní bezmoc. V závěru druhé části Sparta po svém tlaku vstřelila gól, avšak sudí ho po konzultaci s kolegou u videa neuznali pro posunutí branky.

Třetí třetina se nesla z obou stran v duchu utkání jen v klidu dohrát. Hosté se sice snažili ukrojit ze svého výrazného manka, ale nedokázali Januse pořádně ohrozit, přestože po druhé přestávce i před závěrečnou sirénou hráli dlouho v pěti proti třem.

HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 5:1 (4:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Stříbrný (Lukeš), 17. Stříbrný z trestného střílení, 19. V. Hübl (Lukeš, Kubát), 19. M. Hanzl (R. Hanzl, J. Černý), 31. Lukeš (V. Hübl, Kubát) - 5. Kumstát (Gernát, Pech). Rozhodčí: Wehrli (Švýc.), Pešina - Pešek, Suchánek. Vyloučení: 11:7. Využití: 2:0. Diváci: 5840.
Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, Kokeš, Z. Sklenička - Stříbrný, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, Gerhát. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Sparta: Pöpperle (21. F. Novotný) - Čajkovský, Nedomlel, Hrbas, Kalina, Gernát, Piskáček, Eminger, Barinka - P. Vrána, Ihnacak, Ružička - Forman, J. Hlinka, Černoch - Safin, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Reklama

Související témata: