Hlavní obsah

Nitra - Vítkovice 0:5Vítkovice bezpečně zvládly i odvetu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Květoň 0 : 1
17. Tomi 0 : 2
35. Illéš 0 : 3
51. Vandas 0 : 4
56. Szturc 0 : 5
Záznam online reportáže

Nitra

Hokejisté Vítkovic porazili i v odvetném zápase prvního kola play off Ligy mistrů Nitru, tentokrát 5:0, a bezpečně postoupili do osmifinále. Svěřenci trenéra Jakuba Petra vyhráli před týdnem v domácím prostředí 7:0, dnešní odveta na Slovensku tak byla jen formalitou. V dalším kole play off se Vítkovice utkají s Libercem.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Vítkovic, ilustrační snímek.

Článek

Vítkovičtí v odvetě postrádali nemocného Romana, nastoupit nemohla ani čerstvá posila Stastny. Přesto se hosté již ve třetí minutě dostali do vedení, když Květoň krátce po skončení přesilové hry překonal brankáře Valenta. Když ještě v první třetině přidal další gól Tomi, bylo jasné, že žádné překvapení se v Nitře konat nebude.

Třetí gól mohl přidat Olesz, ale neuspěl stejně jako na druhé straně Slovák. Brankář Dolejš tak držel svoji neprůstřelnost v play off LM. Vítkovice v pohodě mířily za postupem, který potvrdil ještě ve druhé třetině dalším úspěchem Illéš.

Nakonec Vítkovice svému soupeři nastřílely pět branek. V poslední třetině Valenta, jenž duel nakonec stejně jako před týdnem nedochytal, překonali Vandas a Szturc. V 51. minutě navíc duel zpestřily dva boxerské souboje, v nichž se v hostujícím dresu představili obránci Sloboda a Klok.

Odvetné utkání 1. kola play off hokejové Ligy mistrů:
Nitra - HC Vítkovice Ridera 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 3. D. Květoň (P. Zdráhal), 17. Tomi (Hudeček, Illéš), 35. Illéš (Hudeček), 51. Vandas (Kolouch), 56. Szturc (Jáchym). Rozhodčí: Smetana (Rak.), Baluška - Šefčík, Vyleta (všichni SR). Vyloučení: 5:2, navíc Slovák, Blackwater - Sloboda, Klok všichni 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 1679. První zápas: 0:7.
Nitra: Valent (56. Halo) - Milam, M. Versteeg, B. Mezei, Rais, Ordzovenský, P. König - M. Slovák, Laliberté, Blackwater - H. Ručkay, Krištof, Kutálek - Bajtek, J. Štefanka, Macík - S. Chalupa, Paukovček, Bene - Piačka, Pupák. Trenéři: Kmeč a Milo.
Vítkovice: Dolejš - Sloboda, Klok, Výtisk, Urbanec, Kovář, Sedlák, D. Krenželok, Puzič - D. Květoň, P. Zdráhal, Balán - Olesz, Jáchym, Szturc - Vandas, Kolouch, E. Němec - Tomi, Hudeček, Illéš. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata: