Hlavní obsah

Plzeň - Lugano 3:3Plzeň při rozlučce s Ligou mistrů stihla vyrovnat

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Lev 1 : 0
10. Zackrisson 1 : 1
27. Hofmann 1 : 2
31. Kodýtek 2 : 2
48. Sannitz 2 : 3
60. Svoboda 3 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně remizovali v odvetném utkání vyřazovací části Ligy mistrů s Luganem 3:3 a v soutěži končí. Po porážce 1:4 z prvního vzájemného měření sil před týdnem ve Švýcarsku Indiány postihla řada zranění a ve značně kombinované sestavě nedokázali soupeřův náskok smazat. Domácím alespoň zajistil devět vteřin před koncem gólem při hře bez brankáře nerozhodný výsledek Tomáš Svoboda.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva brankář Daniel Manzato z Lugana, jeho spoluhráč Gregory Hofmann a Dominik Kubalík z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Západočeši v úvodu nevyužili přesilovou hru a poté převzali iniciativu hosté. Přesto se v osmé minutě díky Lvově povedené střele z mezikruží dostali do vedení domácí hráči. O necelé dvě minuty později však vyrovnal pohodlnou dorážkou Zackrisson. Lépe kombinující hráči Lugana v dalších šancích naráželi na spolehlivě chytajícího gólmana Sochůrka.

Do prostřední části vstoupili aktivněji domácí. Kubalík ale pálil pouze do levé tyče a Kratěna s Krlišem ve slibných pozicích mířili vedle. Švýcaři zareagovali zvýšením tempa a po zaváhání přetížené plzeňské defenzivy se prosadil střelou z levého kruhu Hofmann.

Před polovinou utkání nedokázal trefit prázdnou branku Lev, ale v 31. minutě vyrovnal ranou zápěstím Kodýtek. Na ledě se následně přiostřilo, přesilové hry ale nezužitkovaly oba týmy. Plzeňské mohla mrzet především promarněná čtyřminutová početní výhoda.

V 48. minutě totiž jakékoli naděje na smazání manka z prvního utkání domácím uťal Sannitz, který se nikým neatakován zblízka trefil pod horní tyč po Gardnerově šikovné přihrávce. Zbytek zápasu se už spíše jen dohrával, devět vteřin před koncem alespoň upravil na konečných 3:3 střelou od modré čáry při plzeňské power play Svoboda.

Odvetné utkání 1. kola play off hokejové Ligy mistrů:
HC Škoda Plzeň - Lugano 3:3 (1:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Lev (Kracík), 31. Kodýtek (Pulpán), 60. T. Svoboda (Kratěna) - 10. Zackrisson (Sartori, Martensson), 27. Hofmann (Ulmer), 48. Sannitz (Gardner, Bertaggia). Rozhodčí: Brill (Něm.), Hodek - Brejcha, Suchánek (všichni ČR). Vyloučení: 5:8, navíc Pulpán (Plzeň) 10 min. Bez využití. Diváci: 2065. Výsledek prvního zápasu: 1:4.
Plzeň: Sochůrek - Čerešňák, Pulpán, Slovák, Kvasnička, Kaňák, Moravčík - Lev, Kracík, D. Kubalík - Schleiss, Kratěna, Johnson - Yellow Horn, Kodýtek, T. Svoboda - Hollweg, Koreis, Krliš. Trenéři: Michal Straka, Čihák a Pejchar.
Lugano: Manzato - Sartori, Wilson, Ulmer, Furrer, Ronchetti, Hirschi - Martensson, Zackrisson, Klasen - Brunner, Hofmann, Bűrgler - Gardner, Sannitz, Reuille - Fazzini, Morini, Bertaggia. Trenéři: Shedden a Curcio.

Reklama

Související témata: