Hlavní obsah

Fury dal sám sobě k.o. Vzdal se titulů a jde se léčit

Alkohol, kokain, doping, urážky, dva odklady obhajoby světových pásů s Vladimirem Kličkem. Boxer Tyson Fury si zadělal na problém. Hrozilo mu po ročním tristním žití odebrání profesionální licence, kterou domácí kontrolní komise nakonec pozastavila. Výsledek? Brit se vzdal titulů mistra světa v těžké váze organizací WBO a WBA a půjde na léčení, aby se zbavil svých problémů, depresí a závislostí.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Tyson Fury dostal odpověď na své chování.

Článek

"Momentálně nejsem schopný obhajovat tituly světového šampióna, proto jsem se rozhodl k těžkému a emotivnímu rozhodnutí. Oficiálně se vzdávám mistrovských pásů organizací WBA a WBO. Mám před sebou další těžkou výzvu, ale jsem přesvědčený, že ji zvládnu. Adeptům na uvolněné tituly přeji jen to nejlepší," citovala agentura DPA Furyho. Žádné emotivní výkřiky jako ještě před pár dny, porážka. „Vrátí se silnější, jsem velmi hrdý na úspěchy svého synovce," myslí si přesto Peter Fury, jeho strýc.

Kličko před rokem nečekaně po jedenácti letech prohrál, přišel o pásy šampióna profesionálních organizací WBA, WBO, IBO a IBF. Odveta byla ze strany Furyho dvakrát stornována. V průběhu roku předvedl, že ho spíše zajímá vše okolo, ale návrat do ringu moc ne.

„Chlastal jsem a bral kokain. Jedině to mi pomáhalo vyrovnat se s depresemi. Proč bych neměl brát kokain? Nebyl jsem v posilovně několik měsíců, netrénoval jsem, procházel jsem depresemi. Lékaři tvrdí, že mám verzi bipolární poruchy. Jsem maniodepresivní. Doufám, že mě někdo zabije předtím, než zabiju sebe," vysypal ze sebe před týdnem dvoumetrový Fury pro časopis Rolling Stone. „Tahá box bahnem," vrátil úder nekompromisně Ukrajinec pro server bild.de.

Vrátí se?

„Před dvěma týdny jsem se obával o jeho život," citoval ve středu boxera Billy Joe Saunderse server mirror.co.uk.

Fury s Kličkem měli dva termíny odvety - 9, července a 29, října, obě ze strany Brita nedošly naplnění. K tomu Fury ještě před týdnem ohlásil konec kariéry, vše vzápětí popřel. „Ha ha ha, mysleli jste si, že se Cikánského krále zbavíte tak lehce! Já tu zůstávám," napsal na twitteru. „Až se uzdravím, budu hájit to, co je mé - trůn těžké váhy," dodal 206 centimetrů veliký boxer.

Kdy to bude? A je to vůbec reálné? Jisté je, že Fury může poděkovat jen sám sobě. Sám sobě dal k.o.

Reklama

Související témata: