Hlavní obsah

Litvínov - Liberec 3:2 PPLitvínov díky třem využitým přesilovkám zdolal Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Špaček 0 : 1
25. Nejezchleb 1 : 1
27. Hořava 2 : 1
40. Vlach 2 : 2
65. Hübl 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova zdolali v 12. kole extraligy díky třem využitým přesilovým hrám Libercem 3:2 v prodloužení. V čase 64:57 rozhodl o páté výhře Vervy za sebou útočník Viktor Hübl. Mistrovský Liberec naopak prohrál pátý z posledních šesti zápasů.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Litvínovští hokejisté se radují z gólu. Ilustrační foto.

Článek

Domácí nově bez obránce Kubáta začali náporem a Lašák musel hned řešit šanci Stříbrného. Ve čtvrté minutě z mezikruží zahrozil i Robin Hanzl, na druhé straně Januse poprvé vážněji ohrozil Bartovič. V sedmé minutě se po odrazu puku od zadního mantinelu ocitl sám před Lašákem Viktor Hübl, ale minul. Při Radivojevičově vyloučení se domácí do šance nedostali.

Liberecký kapitán se chvíli po návratu z trestné lavice dostal po Skleničkově chybě do úniku, ale také neměl přesnou mušku. Další možnost Bílých Tygrů měl Derner, ale Januse nepřekonal.

V 16. minutě se už hosté radovali. Ordoš ještě ztroskotal na litvínovském brankáři, kterého ale souboj dostal mimo jeho postavení a Špaček dorážel do odkryté branky. Litvínov pak byl pod tlakem, ale Janus odolával.

Do druhého dějství nastoupila Verva aktivně. Při vyloučení Lakatoše ale mohl zvýšit ve vlastním oslabení Stránský, který se dostal do úniku, nezamířil však přesně. Za hosty šel pykat 28 vteřin před koncem předešlého trestu i Mojžíš a přesilovou hru pěti proti třem po sedmi sekundách využil po dorážce Sörvikovy střely Nejezchleb.

Litvínov se prosadil i v následující klasické početní výhodě, když Trávníčkovu přihrávku zpoza branky zužitkoval Hořava. Při Špačkově trestu se pak hosté ubránili a 54 vteřin před koncem druhé třetiny vyrovnali. Špačkovo nahození od modré čáry tečoval ze vzduchu Vlach a sudí Horák s Hejdukem si u videorozhodčího ověřili, že nešlo o vysokou hůl.

V úvodu třetí části nejdříve Liberec nevyužil svou první přesilovku v utkání a sám odolal v dalším oslabení při Špačkově pobytu na trestné lavici. V 50. minutě po přečíslení domácích mohl po Reichlově přihrávce vrátit Litvínovu vedení Hořava, ale trefil do hrudi přesouvajícího se Lašáka. Za rozhodnutím se tlačil více Liberec, ale v 56. minutě po brejku zahrozili Viktor Hübl s Lukešem.

V nastavení kryl Janus Radivojevičovu ránu i Ševcův pokus, Lašák zneškodnil 74 sekund před koncem prodloužení únik Viktora Hübla. Za Liberec neuspěl ani Jelínek, který navíc za následné sekání do litvínovského gólmana šel pykat a tři vteřiny před koncem zakončil kombinaci Nejezchleba a Lukeše do odkryté branky Viktor Hübl.

12. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 3:2 v prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Nejezchleb (Sörvik, Lukeš), 27. M. Hořava (Trávníček, K. Reichel), 65. V. Hübl (Lukeš, Nejezchleb) - 16. D. Špaček (Ordoš, Bartovič), 40. J. Vlach (D. Špaček). Rozhodčí: Horák, Hejduk - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 1:6. Využití: 3:0. Diváci: 5246.
Litvínov: Janus - Gula, Strejček, T. Pavelka, Sörvik, Kokeš, Z. Sklenička - Stříbrný, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, Nejezchleb. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Mojžíš, Pyrochta - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Svačina, Bulíř, Radivojevič - Bartovič, J. Mikyska, Ordoš - J. Stránský, Vantuch, J. Vlach - D. Špaček. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice