Hlavní obsah

Třinec - Ml. Boleslav 4:3 SNTřinec bodoval podvanácté. Výhru trefil v desáté sérii nájezdů Irgl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Petružálek 1 : 0
24. Rákos 2 : 0
29. Pospíšil 2 : 1
33. Lenc 2 : 2
42. Marosz 3 : 2
50. Lenc 3 : 3
65. Irgl (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Třinec

Druhý Třinec v souboji s třetí Mladou Boleslaví sice natáhl svou bodovou šňůru už na dvanáct zápasů, počtvrté v řadě ale musel o bonusový bod bojovat až v nadstaveném čase. A ačkoliv byl v prodloužení viditelně aktivnější, získal ho až samostatných nájezdech, které rozhodl v desáté sérii domácí kapitán Zbyněk Irgl. Třinec se díky výhře 4:3 v nájezdech bodově dotáhl na Kometu Brno.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost Vladimíra Draveckého z druhé branky Třince.

Článek

„V prodloužení nás zamkli, ale neměli z toho žádnou velkou šanci. Sice na mě stříleli, ale puky jsem viděl. Ale musím říct, že je ta hra tří proti třem opravdu náročná," komentoval mladoboleslavský brankář Jan Lukáš, který si tuto variantu hry letos vyzkoušel už potřetí.

Nájezd odstartovali lépe hosté. Hned v první sérii se trefil Lenc. A výhodu jednoho gólu pak měli Středočeši ještě dvakrát. Po střele Trončinského vedli 2:1 a blafáku Látala znovu 3:2. Oceláři ale pokaždé dokázali odpovědět.

V desáté sérii extřinecký Žejdl proti Hrubcovi ale neuspěl, naopak Irgl proti Lukášovi ano. „Byla výhoda, že bylo tolik nájezdů, aspoň jsem měl čas si prohlédnout, jaké zákroky brankář používal. A mohl ho provést jinak. Viděl jsem, že docela kryje spodek, čekal jsem, že se mi ho podaří trochu rozhýbat a zakončit to nahoru," prozradil Irgl, který nájezdy z třineckého týmu zahajoval, leč neúspěšně. V desáté sérii už ale uspěl.

„Tolik nájezdů jsem zažil naposledy snad někdy v mládeži. V extralize je to poprvé. Přečtené jsem hráče, kteří na mě jeli, neměl. Ti, kteří je pravidelně zahrávají, mají většinou tak dvě tři různá zakončení, takže se těžko předvídá, které právě vytáhnou," vykládal mladoboleslavský gólman.

Od třineckých nájezdníků čelil dvaačtyřiceti střelám, sedmkrát musel zasahovat i v prodloužení. „Chtěli jsme vyhrát, škoda, že se nám to nepovedly. Nájezdy jsou vabanky, navíc Třinec má v tomhle hodně šikovné kluky. Jsme rádi i za ten bod, byl to pro nás hodně těžký zápas. Naposledy jsme venku dostali devět gólů, ale pokud budeme hrát tak, jako v Třinci, můžeme se rovnat s každým. Doufám, že tu výkonost udržíme i v dalších zápasech," řekl Lukáš.

12. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 4:3 po sam. nájezdech (0:0, 2:2, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 23. J. Petružálek (Dravecký, Roth), 24. Rákos (Kreps, Dravecký), 42. Marosz (J. Petružálek, M. Růžička), rozhodující sam. nájezd Irgl - 29. Pospíšil (Trončinský, M. Látal), 33. Lenc (Vampola, M. Látal), 50. Lenc (Trončinský, Hyka). Rozhodčí: Hribik, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:2. Diváci: 4857.
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, Galvas, od 21. navíc Jank - M. Růžička, Marosz, J. Petružálek - Dravecký, Kreps, Rákos - Irgl, Polanský, Adamský - Hrňa, M. Kovařčík, Jašek. Trenéři: Kýhos, Mucha, B. Kopřiva.
Mladá Boleslav: Lukáš - Stříteský, Voráček, Hanzlík, Kurka, Kučný, Trončinský, Štich - M. Látal, Vampola, Lenc - Ďurač, Urban, L. Pabiška - Hyka, Klepiš, Jiránek - Pospíšil, Žejdl, Jonák. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec