Hlavní obsah

Ligové milníky: Nevděčník Ulich zahájil demolici svých Votroků

Nebyl žádnou výjimkou, fotbalové kroniky jsou přece plné nevděčníků, kteří sestřelili svůj mateřský klub. Jen málokdy je ovšem výsledek pro poražené tak krutý. A Ivo Ulich neměl ani špetku slitování. Právě kanonádě pražské Slavie proti Hradci Králové v srpnu 1997 je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy.

Ulich otevírá kanonádu proti svýmVideo: epojisteniliga.cz

 
Článek

Domácí 7, hosté 1. Starý Eden byl svědkem nemilosrdného debaklu. Ivo Ulich v létě 1996 přestoupil z Hradce Králové do Slavie a jen o rok později si na Votroky počíhal. Právě on zahájil úvodní trefou demolici svého bývalého týmu.

„Chtěl jsem jim ukázat, že mě dobře vychovali," šklebí se ještě po letech. „Často se stává, že fotbalisté dávají góly svým bývalým klubům. Trochu mi bylo Hradce líto, ale na to jsem nemohl myslet. Náš jasný cíl byl porazit je. Byli jsme ve velké pohodě a zápas si užili, navíc předvedli i něco pro diváky," vzpomíná Ulich na výhru 7:1, která je ve vzájemných zápasech v české lize rekordní.

Zápas 10. kola Hradec Králové - Slavia se hraje dnes od 15:00 před kamerami O2 TV Sport. Všechny ligové zápasy můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Reklama