Hlavní obsah

Dukla - Liberec 0:0Břevna sice rezonovala, gólů se ale liduprázdná Juliska nedočkala

Praha
Aktualizováno

Dělbou bodů skončil na liduprázdné pražské Julisce duel 10. ligového kola, v němž oba celky sice trefily břevno, ale na gólmany nevyzrály. Remíza je ovšem spravedlivá, neboť do přestávky měla navrch domácí Dukla, zatímco po změně stran Liberec viditelně přidal a měl na to, aby utkání rozhodl. Nepochodil, ale i bod bral.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký útočník Milan Baroš v akci na Julisce.

Článek

Dvakrát v rychlém sledu se domácímu Beauguelovi nabídla příležitost zúročit převahu a herní aktivitu svého týmu. Po Néstorovi přihrávce jedenáct minut před přestávkou trefil míč sice hodně nepovedeně, ale ten přesto do brány směřoval. Liberecký Karafiát však před čárou pohromě zabránil. Vzápětí dostal francouzský legionář další parádní balón, jenže tváří v tvář Dúbravkovi selhal.

Dukla se tak vedení nedočkala, i když byla v první půli lepším mužstvem. Kombinačním fotbalem měla navrch, hrnula se dopředu a hlavně v úvodní půlhodině měla navrch. Trestný kop Néstora však zblokoval obranný val Severočechů, jeho další rána prosvištěla vedle tyče, hlavičkující Hanousek se velké šanci také neprosadil.

"To proto, že prostě hlavičkovat neumím," sypal si popel na hlavu poté, co zápas nerozhodl ani on.

Liberec se dostával do hry až s přibývajícími minutami, přesto také zahrozil. Sýkora si ovšem penaltu na sudím Zelinkovi nevymodlil, s výpady Baroše si obrana Pražanů poradila, tvrdou ránu Vůcha zlikvidoval sice s problémy, ale přece jen brankář Rada.

Tři minuty po přestávce sice na míč, který vypálil z dobrých pětadvaceti metrů Breite, nedosáhl, ale břevno ho zachránilo. Po hodině zaúřadoval Breite znovu...Vyslal kolmicí do šestnáctky Dukly Bartla, ale ani ten se po zákroku domácích obránců odpískání pokutového kopu nedočkal, i když jeho spoluhráči se ho vehementně dožadovali.

I z toho je patrné, že Severočeši měli po změně stran k vítěznému gólu blíž, ale nakonec zůstalo jen u nepříjemné střely Vůcha a několika závarů a následných zmatků před Radou. A protože na druhé straně rezonovalo po Néstorově dělovce břevno Dúbravkovy brány, skončilo utkání remízou.

"Díky za ní. Po přestávce jsme už toho měli dost a jsme rádi, že jsme bod uhráli, protože Liberec byl lepší a i střeleckých možností měl víc," uznával domácí kapitán Marek Hanousek.

Dukla Praha - Slovan Liberec 0:0
Rozhodčí: Zelinka - Pospíšil, Vitner. ŽK: Štětina -  Sýkora, Baroš, Breite. Diváci:1631.
Dukla: Rada - Kušnír, Štetina, Bezpalec, Miloševič - Hanousek, Tetour, Čajič (78. Považanec) - Néstor, Beauguel (46. Juroška), Olayinka (68. Preisler). Trenér: Hynek.
Liberec: Dúbravka - Coufal, Hovorka, Karafiát, Bartošák - Ševčík, Breite, Sýkora (72. Folprecht) - Bartl (83. Markovič), Baroš (80. Komličenko), Vůch. Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: