Hlavní obsah

Karlovy Vary - Zlín 7:4Poslední Karlovy Vary zabraly po sedmi prohrách a porazily Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Gríger 1 : 0
7. Rýgl 2 : 0
8. Rýgl 3 : 0
19. Říčka 3 : 1
25. Kubiš 3 : 2
30. Tomeček 4 : 2
37. Harkabus 5 : 2
55. Mikulík 6 : 2
58. Kubiš 6 : 3
59. Honejsek 6 : 4
60. Tomeček 7 : 4
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté posledních Karlových Varů porazili ve 13. kole extraligy Zlín 7:4, zabrali po sedmi prohrách a bodově se dotáhli na třináctou Plzeň. Třemi body za dvě branky a jednu asistenci se na tom podílel útočník Vojtěch Tomeček, dvakrát se v dresu vítězů trefil i obránce Martin Rýgl, který přišel z Pardubic.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarští hokejisté se radují z jgólu. Ilustrační foto.

Článek

Vedle Rýgla se v dresu Energie objevily i dvě posily z prvoligové Slavie. Útočník Milan Mikulík se uvedl gólem a asistencí, finský forvard Henri Tuominen zaznamenal jednu přihrávku.

Domácí udělali důležitý krok k vítězství mezi šestou a osmou minutou, kdy během 83 vteřin získali vedení 3:0. Jako první se zapsal mezi střelce Gríger, jehož křížnou nahrávku si obránce Matějíček srazil do vlastní branky.

O 39 vteřin později po dalším závaru před Kašíkem bombou z mezikruží zvýšil Rýgl, který se znovu trefil za dalších 44 sekund. Gólmana Kašíka překonal bekhendem z dorážky. Zlínský kouč Rostislav Vlach si vzal oddechový čas a hned po jeho skončení si první větší šanci Zlína vytvořil Matějíček.

V 19. minutě už Zlín snížil, když se po nahrávce Romana Vlacha trefil Říčka z pravého kruhu nad Závorkovo rameno. Rušnou první třetinu zakončil úspěšným zákrokem domácí gólman, který na poslední chvíli vytáhl Bořutovu střelu od modré čáry.

Druhou dvacetiminutovku začal aktivněji Zlín. Jeho tlak v obranném pásmu Energie přinesl ve 25. minutě kontaktní branku, když po Podešvově nahrávce se střelou bez přípravy trefil z mezikruží Kubiš. Se Západočechy to však neotřáslo a i nadále pokračovali v nejlepším výkonu této sezóny na domácím ledě. V polovině zápasu při Goišově vyloučení vrátil domácím dvoubrankové vedení Vojtěch Tomeček, který povedenou střelou z mezikruží nedal Kašíkovi šanci.

Zlín ve snaze o odpověď zapomínal na zadní vrátka. Přečíslení Mikulíka s Mullanem dokázal ještě Kašík zlikvidovat, ale ve 37. minutě se ve vlastním oslabení dostal do úniku s Dujsíkem Harkabus, který upravil už na 5:2.

Šance na zkorigování stavu se naskytla Zlínu ve 44. minutě, kdy měl po vyloučeních Skuhravého a Rýgla na 76 vteřin početní výhodu pěti proti třem, ale větší šanci nevytvořil. Karlovy Vary v 55. minutě při Podešvově vyloučení zvýšily díky Mikulíkově střele už na čtyřbrankový rozdíl.

Domácí se pak také neprosadili v početní výhodu dvou mužů v poli a naopak Kubiš trefou ve vlastním oslabení a následně Honejsek ještě dali Zlínu naději. Výhru Energie ale pojistil 47 vteřin před koncem při power play Zlína do prázdné branky Vojtěch Tomeček.

13. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 7:4 (3:1, 2:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 6. Gríger (Flek), 7. Rýgl (Mikulík, Tuominen), 8. Rýgl (T. Dvořák, V. Tomeček) 30. V. Tomeček (Sičák, Mullane), 37. Harkabus (Gríger, Závorka), 55. Mikulík (Harant), 60. V. Tomeček (Skuhravý) - 19. Říčka (Roman Vlach, Honejsek), 25. Kubiš (Podešva, Čachotský), 58. Kubiš (P. Holík, Marušák), 59. Honejsek (Chytil, Roman Vlach). Rozhodčí: Hradil, R. Svoboda - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 2679.
Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Harant, M. Rohan, Sičák, Rýgl, T. Dvořák - V. Tomeček, Skuhravý, T. Rachůnek - Mikulík, Tuominen, Mullane - Gorčík, Stloukal, D. Kindl - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, Goiš - Čachotský, Podešva, Kubiš - Chytil, Pechanec, Hrazdira. Trenéři: Rostislav Vlach a Jurík.

Reklama

Související témata: