Hlavní obsah

Brno - Olomouc 5:3Kometa zdolala i díky dvěma gólům Hrušky Olomouc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Hruška 1 : 0
15. Erat 2 : 0
17. Kvapil 3 : 0
21. Trška 4 : 0
31. Vyrůbalík 4 : 1
34. Mikúš 4 : 2
46. Hruška 5 : 2
60. Burian 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno zdolali ve 13. kole extraligy Olomouc 5:3 a drží se po první čtvrtině základní části v čele tabulky. Dvěma góly se podílel na výhře útočník Jan Hruška a tři body za gól a dvě asistence se připsal nejproduktivnější hráč extraligy Marek Kvapil. Olomouc potřetí za sebou nebodovala.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Střelec druhé brněnské branky Martin Erat.

Článek

Kometa dala základ svému vítězství v úvodní třetině, v níž soupeře přehrávala přesnější kombinační souhrou a hlavně důraznějším tahem na branku. I když se Hanáci snažili odpovídat rychlými protiútoky, střelecky se jim nedařilo. Hlavní překážkou měli v brankáři Čiliakovi, který se přesně po měsíci po doléčení zranění vrátil na extraligový led.

První dvě branky Brňanů padly podle stejného scénáře - obránce Ondřej Němec z pravé strany místo střely přihrál najíždějícímu spoluhráči. První gól dal po jeho akci Hruška, druhý přidal Erat. Při třetím gólu Kometa využila za 32 sekund první přesilovku. Hbitý a technicky vybavený Nečas našel volného Kvapila, jenž střelou po ledě snadno překonal brankáře Faltera.

Toho od druhé třetiny vystřídal Konrád, jenž po 52 sekundách nezareagoval na střelu obránce Tršky od modré čáry. Čtyřbrankový náskok Brňany ukolébal, zaměřovali se více na hokejovou krásu. Hanáci slabší chvilku protivníka pohotově využili a v průběhu tří minut se po brankách Vyrůbalíka a Mikúše vrátili do zápasu.

Zvrat ale Kometa nepřipustila. V závěrečné třetině pojistil výsledek svým druhým gólem v zápase Hruška. Výsledek už jen korigoval v poslední minutě zápasu bývalý útočník Brna Burian. Kometa tak ve všech zápasech úvodní čtvrtiny bodovala.

13. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Olomouc 5:3 (3:0, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. J. Hruška (O. Němec, M. Kvapil), 15. M. Erat (O. Němec, Štencel), 17. M. Kvapil (Nečas, Zaťovič), 21. Trška (L. Čermák), 46. J. Hruška (M. Erat, M. Kvapil) - 31. Vyrůbalík (Herman), 34. J. Mikúš (Laš, Staněk), 60. Burian (Ostřížek). Rozhodčí: Hribik, Mrkva - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, L. Zábranský ml. - M. Erat, J. Hruška, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, J. Káňa II - Dočekal, Nečas, Havránek - Kratochvíl. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.
Olomouc: Falter (21. Konrád) - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - J. Mikúš, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Holec - Fořt, Herman, Skladaný - Rác, Matai, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: