Hlavní obsah

Hradec Králové - Chomutov 3:2Hradec Králové zdolal Chomutov a ukončil čekání na plný zisk

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Köhler 1 : 0
9. Potulny 2 : 0
23. Jarůšek 3 : 0
32. Kämpf 3 : 1
32. Skokan 3 : 2
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové zdolali ve 13. kole extraligy Chomutov 3:2 a ukončili čekání na plný bodový zisk, které trvalo sedm zápasů. Mountfield během nich hrál celkem šestkrát v nastavení, v nichž třikrát uspěl a třikrát nikoliv. Proti Pirátům vedli Východočeši ve 23. minutě už 3:0 a přes finiš soupeře už o vítězství nepřišli.

Foto: David Taneček, ČTK

Radost hokejistů Hráči Hradce Králové. Ilustrační foto.

Článek

V první třetině Hradec ukázal, v čem je jeho velká síla. Je to hra v přesilovce, kterou řídí kapitán Bednář. Obě branky v úvodní části padly v početní výhodě domácích. Nejprve se v páté minutě mohl prosadit po Bednářově nahrávce Američan Potulny, ale netrefil bránu. Za pár vteřin však již důrazný Köhler dotlačil do branky puk odražený od zadního mantinelu.

Hosté mohli vyrovnat o tři minuty později, ale Skinner po blafáku nezvládl dostat puk za čáru. Hradec byl úspěšnější, a to znovu v přesilovce. V deváté minutě hráli domácí v převaze o jednoho muže, hosté znovu faulovali, ale místo vyloučení přišla branka. Puk dopadl obloukem k Potulnému a ten zvýšil. Hned poté skončil zápas pro chomutovského gólmana Strmeně, jehož vystřídal Laco.

Chomutov rovněž skóroval, těsně před koncem úvodní části však Piráti dostali puk do brány rukou. Po poradě s videorozhodčím sudí branku neuznali. Podobná situace nastala také ve druhé třetině, hosté reklamovali, že po skrumáži skončil puk v bráně, ale arbitři branku nepotvrdili.

To bylo ve chvíli, kdy vedl Mountfield už o tři branky. Ve 23. minutě totiž dostal puk do samostatného úniku Jarůšek a prostřelil Laca. Třetí asistenci v utkání si připsal Bednář. Zdálo se, že Hradec v klidu dojde k vítězství, byl jasně lepší, jenže přišla 32. minuta a velké chomutovské vzepjetí. Severočeši skórovali dvakrát během patnácti vteřin. Nejprve využil pěknou kombinaci při přesilovce střelou z kruhu Kämpf a poté tečovaný puk dopravil do brány bývalý hradecký hráč Skokan.

Ve třetí třetině byl Chomutov lepší, snažil se o vyrovnání. Jenže do větších šancí se nedostával. Střely z větší vzdálenosti v pohodě chytal Rybár. Zápas se změnil ve velký boj. Chomutov v poslední minutě odvolal brankáře, ale ani to mu k vyrovnání nepomohlo.

13. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - Piráti Chomutov 3:2 (2:0, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Köhler (Gregorc, Bednář), 9. Potulny (Dragoun, Bednář), 23. Jarůšek (Bednář) - 32. Kämpf (V. Růžička ml., Kaše), 32. Skokan (J. Mrázek, Vondrka). Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Blümel, Zíka. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. Diváci: 5095.
Hradec Králové: Rybár - Newton, Pláněk, Gregorc, Štajnoch, Dietz, Pavlas - Šimánek, Džerinš, Jarůšek - Köhler, Potulny, Bednář - Nedvídek, Dragoun, T. Knotek - Kopta, J. Veselý, Čáp. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.
Chomutov: Strmeň (9. Laco) - Kudělka, Rutta, Dlapa, Flemming, Skinner, Valach, J. Mrázek - Vondrka, Huml, Račuk - Tomica, V. Růžička ml., D. Kaše - Poletín, Kämpf, Skokan - Koblasa, Šťovíček, Hřebejk. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: