Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Liberec 0:3V repríze semifinále play off vládli Tygři, Lašák vychytal první nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Bulíř 0 : 1
39. Lakatoš 0 : 2
47. Svačina 0 : 3
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Úřadující mistr z Liberce ukončil první čtvrtinu základní části úspěšně. Ve 13. kole hokejové Tipsport extraligy vyhrál na ledě Mladé Boleslavi 3:0, když se o góly postarali Bulíř, Lakatoš a Svačina. Premiérové čisté konto v sezóně si připsal Ján Lašák, jenž zneškodnil všech 26 střel soupeře.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Jan Lukáš a Pavel Musil, oba z Boleslavi, likvidují šanci libereckého Lukáše Vantucha.

Článek

Derby mělo od samého začátku svižné tempo. Hned po pár sekundách hry mohl poslat domácí do vedení Lenc, když jeho pokus nebezpečně prolétl brankovištěm.

Severočechům se v úvodu sezóny přesilovky příliš nedaří, svoji první početní výhodu v zápase však sehráli bravurně. Vyloučení Ďurače potrestali za pouhých 22 sekund. Krenželok posunul kotouč doprava na volného Bulíře a ten už měl snadnou práci.

Bruslaři mohli rychle odpovědět. Po střele Lence zůstal puk jen pár centimetrů před brankovou čárou, v síti ale nakonec přes snahu domácích neskončil.

Svačina stvrdil výhru

Po vyrovnané první třetině se obraz hry na ledě změnil. Bílí Tygři hýřili po pauze velkou aktivitou, soupeře výrazně přestříleli (16:7), jenže dlouho nemohli najít recept na dobře chytajícího Lukáše. Vantuchovu střelu po chybě domácí obrany zastavilo břevno, což potvrdil i videorozhodčí. Podještědský celek se dočkal až v samém závěru. Lakatoš vydoloval puk ve skrumáži za brankou a zblízka překonal mladoboleslavského gólmana.

V závěrečné části se Středočeši snažili o kontaktní trefu, Pospíšil však v největší šanci minul odkrytou klec. Hosté se tříbodové pojistky dočkali ve 49. minutě. Bartovič zachytil Lukášovu rozehrávku, bleskově poslal kotouč na najíždějícího Svačinu, jenž do prázdné branky přidal třetí gól.

Mladá Boleslav tak prohrála s Libercem už poosmé v řadě a přerušila čtyřzápasovou sérii výher před vlastním publikem.

13. kolo hokejové Tipsport extraligy:
BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Bulíř (L. Krenželok, Šimek), 39. Lakatoš, 47. Svačina (Bartovič). Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 4015.
Mladá Boleslav: Lukáš - Stříteský, Voráček, Hanzlík, Kurka, Kučný, Trončinský, Pastor - M. Látal, Vampola, Lenc - Pospíšil, Urban, L. Pabiška - Hyka, Klepiš, Jiránek - Ďurač, Musil, Jonák. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Derner, Vitásek, Mojžíš, Pyrochta, Jánošík - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Bulíř, Radivojevič - Svačina, Vantuch, Bartovič - J. Stránský, D. Špaček, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata: