Hlavní obsah

Litvínov - Hradec Králové 3:2 PPLitvínov zdolal Hradec Králové a vyhrál posedmé za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Bednář 0 : 1
32. Dietz 0 : 2
36. Jurčík 1 : 2
58. Pavelka 2 : 2
61. Lukeš 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova zdolali v předehrávce 32. kola extraligy Hradec Králové 3:2 v prodloužení, přestože prohrávali už 0:2. V čase 60:23 dovršil obrat František Lukeš. Třetí Verva si tak připsala už sedmou výhru za sebou. Mountfield přes porážku posedmé v řadě bodoval.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský Ondřej Jurčík během utkání s Hradcem.

Článek

Litvínov nastoupil do utkání s lehce pozměněnou sestavou. V brance nastoupil místo Januse Jaroslav Hübl a na pravém křídle první formace nahradil Nejezchleba Stříbrný.

V úvodu se hrálo bez větších šancí a domácí se neprosadili ani při Dietzově vyloučení. Ve 13. minutě se radoval z vedení Hradec Králové, když za levým kruhem vypálil Bednář a překonal přes stínící hráče litvínovského gólmana.

Litvínov chtěl rychle odpovědět. Čtvrtá formace udělala rozruch před Rybárem, do zakončení se dostal Pavelka, ale bekhendem nezamířil přesně. Hradeckého gólmana ještě prověřil střelou švihem z pravého křídla Jurčík a s bombou od modré čáry neuspěl ani Sörvik.

V 23. minutě se Pavelka vydal na útočný výlet, ale minul branku. Na druhé straně trefil pravý beton Jaroslava Hübla Veselý. O dvě minuty později vypálil švihem Viktor Hübl, ale Rybár se natáhl a puk vyrazil. Poté udělal hradecký gólman chybu v rozehrávce, Lukeš poslal puk Viktoru Hüblovi, který ale nedokázal trefit odkrytou branku.

Ve 32. minutě naopak zvýšil náskok hostů ránou z levého kruhu do horního rohu litvínovské branky obránce Dietz. Domácí zvýšili aktivitu a vyplatilo se jim to. Jurčík v 36. minutě z mezikruží poprvé překonal Rybára. V další šanci Jurčík zblízka přestřelil branku.

V závěrečné třetině vystavěli hosté na modré čáře obranný val, přes který se Litvínovští těžko prosazovali. První příležitost přišla až v 48. minutě, kdy Pavelkovo nahození ukryl Rybár před dotírajícím Černým do výstroje. Poté chytře tečoval puk těsně před hostujícím brankářem Hanzl, Rybár ale zakročil.

Do další šance se dral aktivní Jurčík, nastřelil však pouze pravou tyč. V 58. minutě se domácí dočkali vyrovnání, když se trefil od modré čáry Pavelka. Prodloužení trvalo pouhých 23 vteřin. Z rychlého protiútoku se prosadil Lukeš.

Předehrávka 32. kola hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 3:2 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 36. Jurčík, 58. T. Pavelka (Sörvik), 61. Lukeš (V. Hübl) - 13. Bednář (Dietz, Köhler), 32. Dietz (Jarůšek, Newton). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 4235.
Litvínov: J. Hübl - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, Kokeš, Z. Sklenička, F. Pavlík - Stříbrný, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, Gerhát. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Newton, Štajnoch, Gregorc, Pavlas, Dietz - Jarůšek, T. Knotek, Šimánek - Bednář, Potulny, Köhler - J. Veselý, Dragoun, Čáp - P. Beránek, Nedvídek, Kopta. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata: