Hlavní obsah

Litvínov - Olomouc 3:2 SNLitvínov otočil duel s Olomoucí a poosmé v řadě vyhrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Mikúš 0 : 1
15. Knotek 0 : 2
35. Pavelka 1 : 2
59. Sörvik 2 : 2
65. Válek (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova dokázali ve 14. kole Tipsport extraligy otočit zápas proti Olomouci, vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech a připsali si osmou výhru v řadě. Duel rozhodl Lukáš Válek. Hanáci, kteří po první třetině vedli 2:0, naopak popáté za sebou prohráli.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovští hokejisté se radují z vítězství.

Článek

Hanáci se na Stadionu Ivana Hlinky představili jen s pěti obránci, na beku tak nastoupil i útočník Matai.

Litvínov šel do utkání v lepším psychickém rozpoložení, na ledě to však vidět nebylo. Olomouc byla aktivnější, měla více ze hry a už ve druhé minutě mohl otevřít skóre Burian. Brankář Janus však byl připravený.

Jednu z minima šancí domácích v první třetině měl při hře čtyři na čtyři Hübl, Konráda ale překonat nedokázal. Ve 12. minutě se již hosté dostali do vedení. Při signalizované přesilové hře otevřel skóre Juraj Mikúš. Faulující Martin Hanzl šel navíc na trestnou lavici a pohotově dorážející Knotek se postaral o druhý olomoucký gól.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili domácí mnohem aktivněji a vytvořili si střeleckou převahu. Konrád však držel dvoubrankové vedení svého týmu až do 34. minuty, kdy sice vyrazil Lukešovu střelu, pohotově dorážející Pavelka jej ale již překonal. Vzápětí mohl vyrovnat osamocený Válek, ale nezamířil přesně.

Verva v nájezdech dokonala obrat

Ve 43. minutě mohl zvýšit náskok hostů Matai, Janus se však stihl přesunout a jeho pokus zlikvidoval. Vzápětí byli Hanáci potrestáni za hru v šesti, Litvínov však nabídnutou přesilovku nevyužil. Stejně tak následně nepotrestal Ostřížkův faul. V 55. minutě mohl zajistit hostům klid do koncovky Herman, Janus však jeho brejk zastavil. Hosté následně nevyužili ani 26 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři.

A v závěru toho litovali. V 58. minutě byl opět vyloučen Ostřížek, Verva přesilovku zvýraznila odvoláním brankáře a Sörvik tečovanou střelou posunul utkání do prodloužení. Vítěze duelu ale určily až samostatné nájezdy, ve kterých se jako jediný prosadil Válek. Litvínov tak uspěl i v pátém domácím utkání za sebou a v tabulce je nadále třetí.

14. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Olomouc 3:2 po sam. nájezdech (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 35. T. Pavelka (Lukeš, V. Hübl), 59. Sörvik (Lukeš, V. Hübl), rozhodující sam. nájezd Válek - 13. J. Mikúš (Laš), 15. J. Knotek (J. Mikúš). Rozhodčí: Souček, Pražák - Barvíř, Kokrment. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. Diváci: 4785.
Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, Kokeš, Z. Sklenička, F. Pavlík - Stříbrný, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - Jurčík, K. Reichel, Trávníček - I. Řehoř, Válek, Gerhát. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Olomouc: Konrád - Matai, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - J. Mikúš, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Burian - Fořt, Herman, Skladaný - Jergl, Rác, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice