Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Hradec Králové 3:1Mladá Boleslav zdolala Hradec a zabrala po dvou prohrách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Klepiš 1 : 0
26. Jonák 2 : 0
30. Dragoun 2 : 1
60. Vampola 3 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi zdolali ve 14. kole Tipsport extraligy Hradec Králové 3:1 a zabrali po dvou porážkách za sebou. Mountfield vyšel bodově naprázdno poprvé po sedmi zápasech, v kterých už si připsal také tři prohry.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost hokejistů Mladé Boleslavi z gólu - ilustrační foto.

Článek

Hned úvodní pasáž hry naznačila, že by se v Mladé Boleslavi mohl hrát svižný hokej nahoru dolů. První přerušení přišlo až po třech minutách hry a na svědomí ho měl domácí brankář Lukáš, který podržel ve výstroji střelu Jana Veselého. Skóre mohl otevřít domácí Látal, kterému na kruhu připravil střeleckou pozici Vampola, ale brankář Rybár dokázal ramenem puk vytěsnit mimo branku.

Hradec mohl udeřit při vlastním oslabení, ale proti Šimánkovi zasáhl dvakrát Lukáš vyrážečkou. Ihned z protiútoku, ale udeřilo na druhé straně, když Musil napálil puk do Klepiše, který stál na hranici brankoviště a tečoval puk za Rybárova záda.

Domácí tak využili hned první početní výhodu v zápase. Pro Klepiše to navíc byla vůbec první branka v této extraligové sezoně. Druhá přesilovka domácích už byla méně vydařená, ale těsně po jejím skončení tečoval těsně mimo Žejdlovo nahození Musil.

Hradečtí byli blízko vyrovnání po čtyřech minutách druhé části. Dragoun po přihrávce exmladoboleslavského Jarůška dokonce překonal Lukáše, ale toho ještě stihl zastoupit na brankové čáře Stříteský. Vzápětí udeřili domácí, když Pastorovu střelu od modré čáry dorazil Jonák, který se stejně jako Klepiš trefil poprvé v ročníku.

Vampola pojistil výhru

Domácí byli v laufu a o chvíli později mohl zvýšit na 3:0 Stříteský, ale z mezikruží napálil jenom břevno. Od něj se puk dorazil do ledu, ale po konzultaci s videorozhodčí sudí rozhodli, že před brankovou čáru. Pak dali o sobě vědět také Hradečtí, ale Bulík z dobré pozice pálil jenom do Lukášova betonu. Za minutu už se hosté dočkali snížení. Mladoboleslavští ztratili puk za vlastní brankou a to dokázal potrestat Dragoun.

Úvodní šance třetí třetiny připravili Mountfieldu špatným vyhozením sami domácí, ale Köhler i Knotek pálili mimo. Po sedmi minutách hry mohl jet sám na branku Vampola, ale neměl rychlost, a tak zvolil tvrdou střelu, která Rybára dost štípla i přes suspenzor. Poté se strhující hokej vytratil. Domácí se snažili držet těsné vedení s pukem na holích, hosté se do tlaku nutili marně.

Domácí mohli rozhodnout tři a půl minuty před koncem, ale akci čtyř proti jedinému obránci do zdárného konce nedotáhli. Mrzet je to ale nemuselo. Při závěrečně hostující hře bez brankáře totiž zpečetil výhru do prázdné branky Vampola.

14. kolo hokejové Tipsport extraligy:
BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Klepiš (Musil), 26. Jonák (Hyka, Pastor), 60. Vampola - 30. Dragoun (Šimánek). Rozhodčí: Šír, Lacina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 3683.
Mladá Boleslav: Lukáš - Stříteský, Voráček, Jan Hanzlík, Kurka, Kučný, Trončinský, Pastor - M. Látal, Vampola, Lenc - Hyka, Klepiš, Jiránek - Musil, Urban, L. Pabiška - Žejdl, Jonák. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Hradec: Rybár - Newton, Dietz, Štajnoch, Gregorc, Pláněk, Vydarený, Pavlas, Čáp - Jarůšek, Dragoun, Šimánek - Bednář, Potulny, Köhler - R. Pavlík, T. Knotek, Bulík - J. Veselý, Nedvídek, J. Dvořák. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Reklama