Hlavní obsah

Ligové milníky: Poborský - Zelenka - gól. Sparta zaskočila Plzeň našprtaným šibalstvím

Měli originální standardku našprtanou z tréninku a dokázali ji vytasit v pravý čas. Karel Poborský ji rozehrál a Lukáš Zelenka gólově zakončil. Právě vítězství Sparty v Plzni v srpnu 2005 je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy. Letenští by podobnou zbraň v nedělním šlágru 11. kola na hřišti Viktorie brali všemi deseti...

Sparta zaskočila Plzeň originální standardkou.

 
Článek

Nacvičená akce použitá ve správnou chvíli. „Jednou v týdnu jsme tehdy měli trénink čistě taktický. A signálů jsme měli mraky," vzpomíná záložník Lukáš Zelenka.

Novou zbraň tehdy Letenští s úspěchem vyzkoušeli v generálce s Norimberkem. A vytáhli ji hned v prvním kole v Plzni. Karel Poborský rozehrál přímý kop nečekaným přetaženým obloučkem a na zadní tyči zapomenutý Zelenka vstřelil vítězný gól.

„Takové střílené balóny uměl Karel zahrát přesně. Šlo pak jen o to, abych placírkou trefil bránu, což se povedlo. Taková šibalství jsme zkoušeli neustále. Těžili jsme samozřejmě z toho, že máme v mužstvu Karla, který byl schopný improvizovat. Pro mě byla velká čest, že jsem si mohl s tak kvalitním hráčem zahrát v jednom týmu," usmívá se Zelenka.

Duel Plzeň - Sparta se hraje v neděli od 18:00, přímý přenos vysílá O2 TV Sport.

Jak dopadne nedělní ligový šlágr mezi Plzní a Spartou?
Vyhraje Plzeň
41,3 %
Utkání skončí remízou
13,3 %
Zvítězí Sparta
45,4 %
Celkem hlasovalo 9199 čtenářů.

Reklama

Související témata: