Hlavní obsah

Karviná - Teplice 1:4Karviná v debutu pod umělým osvětlením schytala debakl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Hošek 1 : 0
22. Dreksa (vlastní) 1 : 1
29. Vaněček 1 : 2
55. Fillo 1 : 3
69. Lüftner 1 : 4
Záznam online reportáže

Fotbalisté Karviné poprvé v nejvyšší soutěži prohráli na domácím hřišti a hned od Teplic schytali debakl 1:4. Domácí přitom vedli po gólu Jana Hoška, avšak soupeř svou celozápasovou převahu už během deseti minut korunoval obratem díky vlastní brance Pavla Dreksy a zásahu Davida Vaněčka, po změně stran se prosadili Martin Fillo s Michaelem Lüftnerem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Daniel Šmejkal.

Článek

Vítězství nad Zlínem vystřelilo teplické sebevědomí a hosté byli v prvním poločase na hřišti procentuálně nejlepšího týmu v domácím prostředí lepší. Většina akcí hledala ve vápně vytáhlý hrot Vaněčka, ale nejlepší kanonýr Severočechů se zprvu zastřeloval. Během desáté minuty stihl pravačkou po rohu trefit břevno i skórovat, ale kvůli ofsajdu gól neplatil.

Paradoxně se tak do vedení dostala Karviná. Rohový kop prodloužil Šisler na zadní tyč, kde pohotově hlavou zamířil Hošek. Teplice se ale nenechaly rozházet. Byly silnější na míči a rychle se propracovaly zpátky do zápasu. K vyrovnání jim ale pomohl zkratem Dreksa, který vyraženou ránu hlavičkou uklidil poněkud nepochopitelně do vlastní sítě.

Vaněček počáteční seřizování mušky úspěšně dokončil v 29. minutě. Krobův centr z malého vápna přesně trknul do horního rohu Laštůvkovy brány a Teplice vedly. Pro Vaněčka to byla pátá podzimní trefa.

Karvinská domácí premiéra po umělým osvětlením dostala ve druhé půli kontury debaklu. Fotbalovější hosté mezerami v obraně proskakovali do dalších příležitostí. Aktivní Krob v 55. minutě naservíroval z levé strany další gólový centr na Filla, který těžký balon z úhlu nohou poslal do sítě.

Ani Laštůvka, který záhy zlikvidoval Fillův sólový nájezd, výprasku Karviné nezabránil. Chybující obrana v 69. minutě znovu zapomněla na Lüftnera a hostující stoper v pozici útočníka na malém vápně prostřelil Dreksu i s Laštůvkou.

11. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - FK Teplice 1:4 (1:2)
Branky: 19. Hošek - 22. vlastní Dreksa, 29. Vaněček, 55. Fillo, 69. Lüftner. Rozhodčí: Proske - Dobrovolný, Vlček. ŽK: Šisler - Grigar. Diváci: 4095.
Karviná: Laštůvka - Dreksa (72. Galuszka), Košťál, Hošek, Zelený - Šisler, Janečka - Moravec, Budinský (46. Panák), Puchel (46. Holík) - Jurčo. Trenér: Weber.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Krob - Ljevakovič, Kučera - Fillo, Hrubý (79. Vachoušek), Hora - Vaněček (87. Potočný). Trenér: Šmejkal.

Reklama

Související témata: