Hlavní obsah

Hradec Králové - Brno 5:1Kometa přišla o bodovou sérii, prohrála v Hradci Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Dragoun 1 : 0
20. Hruška 1 : 1
29. Bulík 2 : 1
47. Jarůšek 3 : 1
52. Potulny 4 : 1
55. Pláněk 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové porazili v 15. kole Tipsport extraligy Brno vysoko 5:1. Kometa přišla po nedělní porážce Třince s Plzní (3:4) jako poslední o neporazitelnost v základní hrací době od začátku sezóny, její bodová šňůra se zastavila na 14 zápasech. Mountfield definitivně rozhodl třemi góly během třetí třetiny.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Hradce Králové se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

První část byla vyrovnaná herně a nakonec i výsledkově. Dvě branky, jež v ní padly, přišly na jejím začátku a konci. Hradec vstoupil do utkání famózně a hned po 18 vteřinách hry se dostal do vedení. Šimánek od levého mantinelu nastřelil puk na bránu, před kterou ho mimo dosah gólmana Čiliaka tečoval Dragoun. Ještě nedávno kapitán pražské Slavie tak po příchodu na východ Čech i střelecky potvrdil své velmi slušné výkony.

V dalším průběhu hry měli velké příležitosti domácí Pláněk či hostující Zaťovič, ani jeden z nich však nezamířil mezi tyče. Kometě pomohla ke gólu až obrovská chyba domácího obránce Pavlase. Ten v poslední minutě ztratil puk před vlastním brankovištěm, dostal se k němu Hruška, který po blafáku překonal Rybára. Do přestávky zbývalo v tu chvíli 25 sekund.

Druhá část byla plná šancí - Hradec Králové jich měl o trochu více. Jenže branky nedali domácí Jarůšek s Köhlerem a ani hostující Haščák s Eratem. Skóre na stranu Mountfieldu nakonec překlopil netradiční střelec. Útočník Bulík se trefil vůbec poprvé od příchodu do týmu, gól si připsal až v šestnáctém utkání. Ve 29. minutě hosté ještě přežili oslabení, ale těsně po něm poslal obránce Vydarený Bulíka do samostatného úniku a ten ho zakončil přesně mezi Čiliakovy betony.

Tři trefy ve třetí třetině rozhodly

Bulík se pak blýskl i ve zcela odlišné chvíli. Ve chvíli, kdy měl jít brněnský Zaťovič na trestnou lavici za zranění domácího Pavlíka, přiznal rozhodčím, že spoluhráče zasáhla jeho hokejka. Díky tomu se pokračovalo bez vyloučení.

Ve třetí části se hra mírně rozdrobila. Hosté se snažili srovnat, ale v královéhradecké bráně opět podal výborný výkon Rybár. Naopak Mountfield udeřil v přesilovce. Jarůšek dorazil ve 47. minutě Dietzovu střelu a Hradec šel do dvougólového vedení. Hradec poté soka definitivně dorazil, když skórovali dorážkou Američan Potulny a obránce Pláněk. Brno tak utrpělo nejhorší porážku v sezóně.

15. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 5:1 (1:1, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 1. Dragoun (Šimánek), 29. Bulík (Vydarený), 47. Jarůšek (Dietz, Šimánek), 52. Potulny (Jarůšek, Bulík), 55. Pláněk (Potulny, Vydarený) - 20. J. Hruška. Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:6, navíc Štajnoch - J. Káňa II oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6087.
Hradec Králové: Rybár - Štajnoch, Gregorc, Newton, Pavlas, Pláněk, Vydarený, Dietz, Čáp - Jarůšek, Dragoun, Šimánek - Köhler, Bednář, T. Knotek - R. Pavlík, Potulny, Bulík - J. Veselý, Nedvídek, J. Dvořák. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.
Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, F. Král - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - Vincour, L. Čermák, Zaťovič - Haščák, V. Němec, J. Hruška - Dostálek, Dočekal, J. Káňa II - T. Havránek. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice