Hlavní obsah

Sparta - HV 71 2:4Sparta podlehla v úvodním osmifinále Ligy mistrů HV 71

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Reese 0 : 1
21. Thörnberg 0 : 2
26. Forman 1 : 2
30. Thörnberg 1 : 3
34. Stenlund 1 : 4
49. Pech 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté pražské Sparty podlehli v úvodním utkání osmifinále Ligy mistrů HV 71 2:4 a budou tak mít za týden ve Švédsku v boji o postup mezi nejlepších osmičku těžkou pozici. Dvěma góly se na výhře klubu z Jönköpingu podílel útočník Martin Thörnberg. O branky Sparty se postarali Miroslav Forman a Lukáš Pech.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Jönköpingu Martin Thörnberg (vpravo) se raduje se svým spoluhráčem Teemu Lainem z gólu.

Článek
Fotogalerie

Sparta mohla jít v prvním dějství do vedení, ale gólmana Petterssona Wentzela nepřekonal ve třetí minutě obránce Barinka a v polovině třetiny neuspěl v úniku Vrána. Ve 12. minutě se dočkali hosté, když střelu Reeseho vyrazil gólman Novotný nešťastné do Kumstáta, od kterého se puk odrazil do sparťanské branky.

Odpovědět se snažil Forman, další možnosti hostů zase měli Laine a Christensen. Gólmana HV 71 ještě v prvním dějství otestovali Kalina a Cingel.

Hned po 29 vteřinách druhého dějství hosté zvýšili, když se dostal za obranu Thörnberg a blafákem do bekhendu překonal Novotného. Ve 24. minutě trefil Mikuš od modré čáry horní tyč a za dvě minuty už se Pražané dočkali. Při Perssonově vyloučení se dostal k puku před brankou Forman a nadvakrát jej dorazil za záda Petterssona Wentzela.

V polovině utkání ale přesnou ránou z pravého kruhu vrátil HV 71 dvoubrankový náskok opět Thörnberg, který v sezóně 2013/14 hrál v Praze KHL za Lva a v O2 areně prožil i boj ve finále Gagarinova poháru. Ve 34. minutě z levého kruhu upravil už na 4:1 Stenlund.

Sparťané bojovali, aby získali do odvety co nejreálnější naději na postup a dočkali se ve 49. minutě své druhé branky v utkání. Pech po úniku překonal Petterssona Wentzela po kličce do forhendu. Na rozdíl jediného gólu se mohla Sparta přiblížit při Berglundově vyloučení, ale hosté odolali. Největší šanci měl Kumstát, v oslabení ale také mohl udeřit Borgman.

Při dlouhé power play Sparty netrefili hosté dvakrát prázdnou branku. když neměli přesnou mušku Tedenby a už při přesilovce Sparty Erik Andersson. Gól domácí nedali ani v 11 sekund trvající hře šesti proti třem.

Hokejová Ligy mistrů - osmifinále; 1. zápas:
Sparta Praha - HV 71 2:4 (0:1, 1:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Forman (Čajkovský), 49. Pech - 12. Reese, 21. Thörnberg (Arlbrandt, Almquist), 30. Thörnberg (Stenlund), 34. Stenlund (E. Andersson). Rozhodčí: Brannare (Fin.), Di Pietro (Švýc.) - Ondráček, Špůr (oba ČR). Vyloučení: 3:6, navíc Reese (HV 71) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3618.
Sparta: F. Novotný - Čajkovský, J. Mikuš, Kalina, Gernát, Nedomlel, Piskáček, Barinka, Švrček - Uher, P. Vrána, Forman - Ihnacak, J. Hlinka, Klimek - A. Kudrna, Pech, Kumstát - Černoch, Cingel, M. Procházka. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
HV 71: Pettersson Wentzel - Almquist, Reese, Pilut, Borgman, Berglund, Persson, Hansson - Thörnberg, Brithen, Arlbrandt - Tedenby, T. Laine, L. Andersson - Sandberg, Törngren, Christensen - E. Andersson, Sundh, Stenlund. Trenéři: Lindbom, Lundh a Rahm.

Reklama

Související témata: