Hlavní obsah

Krmenčík se blíží reprezentaci, už je mezi náhradníky. Jarolím možná zavolá i Lafatovi

Aktualizováno

Trenér fotbalové reprezentace Karel Jarolím povolal na kvalifikační duel s Norskem zatím jen dva útočníky Patrika Schicka a Milana Škodu, mezi náhradníky už je i plzeňský Michael Krmenčík. Kouč nevyloučil, že zkusí zavolat i Davidu Lafatovi - sparťanský kanonýr v létě po ME v národním týmu skončil. V širším výběru jsou třeba i slávisté Jiří Bílek či Josef Hušbauer. Zápas se hraje 11. listopadu v pražském Edenu.

Karel Jarolím k nominaci na kvalifikaci s NorskemVideo: Sport.cz

 
Článek

Starosti se na trenéra valí ze všech stran. Proto zatím povolal jen osmnáct hráčů, až po víkendu doplní ještě pět dalších.

„Jednak se ještě nějaké zápasy hrají, jednak mají někteří zdravotní problémy. Proto máme v nominaci okénka," avizuje Karel Jarolím.

Jeho tým nedal Severnímu Irsku, Německu ani Ázerbájdžánu gól. Hrozivá nula na kontě vstřelených branek bere mužstvu naděje na postup na MS do Ruska.

Proto kouč zvažuje jeden pokus. Zkusit přimět Davida Lafatu, který už zase vede tabulku ligových střelců, aby se vrátil do reprezentace.

„Uvidíme, jaký bude stav. Nevím, jak by na to David zareagoval. Pokud by však situace byla mimořádná, chtělo by ji řešit mimořádným opatřením. A Lafata dál prokazuje svoji kvalitu," přemítá Jarolím.

Zdá se však, že situace už teď mimořádná je... „Nevíme, jak na tom bude třeba Milan Škoda. S Norskem nás čeká domácí utkání - kdybychom Davida ve dvou předchozích domácích duelech měli, možná jsme se mohli teď i usmívat, protože bychom měli nějaký vstřelený gól... Chuť oslovit ho mám, může k tomu dojít," avizuje Jarolím.

Alarmující bilance bez gólů

Nominaci bude doplňovat na místě útočníků, středových a křídelních hráčů. A nevylučuje ani, že by podobně jako Schicka povolal také někoho z úspěšného výběru do 21 let, který tři dny před zápasem s Norskem sehraje přípravné utkání v Portugalsku.

„Je to alarmující, třikrát jsme vyšli naprázdno. A teď nás s Norskem čeká maturita. Musíme vyhrát," připomíná Jarolím.

Hráčům přitom neustále zadává domácí úkoly - formou mailů jim průběžně uděluje pokyny ke zlepšení výkonnosti.

„Kluci by tedy třeba také měli vědět, jak střílet góly. Jenže to jsou věci složitější," naráží trenér zas a znovu na klíčový problém.

Nominace české fotbalové reprezentace na zápas kvalifikace mistrovství světa s Norskem (11. 11. v Praze) a na přípravný zápas s Dánskem (15. 11. v Mladé Boleslavi):
JménoKlubStartyBranky
Brankáři
Tomáš VaclíkBasilej100
Tomáš KoubekSparta Praha30
Jiří PavlenkaSlavia Praha00
Obránci
Theodor Gebre SelassieBrémy381
Pavel KadeřábekHoffenheim242
Jakub BrabecGenk20
Tomáš SivokBursaspor605
Marek SuchýBasilej301
Tomáš KalasFulham40
Daniel PudilSheffield Wedn.342
Filip NovákMidtjylland50
Záložníci
Bořek DočkalSparta Praha276
Lukáš DroppaTomsk20
Ladislav KrejčíBoloňa305
Tomáš HořavaPlzeň62
Jiří SkalákBrighton150
Útočníci
Patrik SchickSampdoria Janov21
Milan ŠkodaSlavia Praha144

Reklama

Související témata: