Hlavní obsah

Ligové milníky: Z Baníku do Sparty. Nechtěná posila si musela fanoušky udobřit

Praha

Letenští byli rádi, že ho získali, část jejich fanoušků však hodnotila ostře sledovaný přestup přesně opačně. Z Baníku rovnou do Sparty, to si Miroslav Matušovič dal. Postupně si ale diváky udobřil a duel s Libercem mu pomohl. Právě jeho první trefě v rudém dresu z března 2005 je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy.

Matušovičův první gól za SpartuVideo: ePojisteni.cz liga

 
Článek

Když v lednu 2005 přišel z Ostravy do Sparty, začátky měl hodně těžké. Letenští fanoušci mu nemohli zapomenout dřívější výroky a chování. Nová posila si je musela udobřovat a prosit za odpuštění.

Čtvrté jarní kolo proti (2:1) ale všechno zlomilo. Miroslav Matušovič vstřelil devět minut před koncem vítězný gól a konečně si publikum naklonil na svou stranu. Postupně se stal oblíbencem tribun a členem základní sestavy.

„Čekal jsem, že můj přestup vzbudí velké haló. Žila jím celá republika, ale snažil jsem se na to nemyslet. Vítězný gól proti Liberci byl první krůček, aby to trochu utichlo. Největší příčinou, že se to povedlo, byla moje poctivá práce. Snažil jsem se Spartě něco odvést, každým dalším výkonem se to lepšilo," vzpomíná Matušovič.

Letenští tentokrát jedou do Liberce, utkání 13. kola se hraje v neděli od 15:00. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články