Hlavní obsah

Příbram - Dukla 3:1Příbram podruhé v sezóně zabodovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Néstor 0 : 1
16. Brandner 1 : 1
65. Pilík 2 : 1
68. Pilík 3 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Příbrami podruhé v sezóně bodovali, když ve 13. kole první ligy doma porazili Duklu 3:1. Pražané sice vedli gólem Néstora, ovšem Patrik Brandner rychle srovnal a po změně stran rozhodl dvěma góly z dálky Tomáš Pilík. Příbram tak po nejlepším výkonu v sezóně ukončila sérii pěti proher, s šesti body však nadále zůstává poslední s pětibodovou ztrátou na místa záchrany. Dukla nevyhrála popáté za sebou.

Článek

Příbram udělala v sestavě hned několik změn. Záložník Trapp se přesunul na stopera místo Treglera, který šel do zálohy. Vůbec k prvnímu ligovému startu nastoupil osmnáctiletý záložník Květ a na hrotu se poprvé od začátku představil Kacafírek.

Do sestavy sáhla i Dukla, když se po zranění vrátil Šimůnek, místo potrestaného Kušníra hrál Preisler a z křídla se na hrot posunul Néstor. A právě španělský útočník byl pro obranu Příbrami velkým nebezpečím.

Poprvé zahrozil ve 12. minutě a hned z toho byl parádní gól. Čajič zleva odcentroval a Néstor se opřel do míče střelou přes hlavu a zamířil přesně k tyči.

Domácí však měli rychlou odpověď. Kacafírek sklepl míč pro Pilíka, který okamžitě kolmou přihrávkou vyslal do úniku Brandnera. Ten přesprintoval Miloševiče a prostřelil Radu. Gólman Dukly si sice na míč sáhl, ale v cestě do branky mu nezabránil.

Následně dvakrát zahrozil hostující Juroška, na druhé straně zase nebezpečně pálil Pilík, ale Rada jeho střelu z dálky vytáhl na roh.

Závěr poločasu patřil Néstorovi. Nejprve jeho střelu vyrazil Hruška na břevno, které Néstor trefil o chvíli později z přímého kopu. A ani do třetice Španěl nepropálil Hrušku.

Ve druhé půli už nebyla Dukla tak nebezpečná, naopak Příbram z brejků ano. Kacafírek však v dobré pozici hlavičkoval jen do rukavic brankáře a Tregler trefil po standardní situaci hlavou pouze tyč.

V 65. minutě už se ale střelou z dálky prosadil Pilík, když využil podklouznutí Štetiny a navedl si míč do ideální pozice. Krátce na to po dalším sklepnutí od Kacafírka napřáhl podruhé a trefil se ideálně pod břevno.

Duklu mohl ještě vrátit do hry Néstor, ale jeho hlavičku skvěle zlikvidoval na brankové čáře Hruška a Příbram už si teprve druhou výhru z posledních 21 zápasů pohlídala.

13. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Dukla Praha 3:1 (1:1)
Branky: 65. a 68. Pilík, 16. Brandner - 12. Néstor. Rozhodčí: Orel - Pelikán, Fišer. ŽK: Tregler, Trapp, Borek - Čajič, Miloševič, Rada. Diváci: 1286.
Příbram: Hruška - Pecháček, Chaluš, Trapp, Divíšek - Tregler (87. Borek), Květ - Brandner (90. Mahmutovič), Pilík (81. Majtán), Rezek - Kacafírek. Trenér: P. Rada.
Dukla: F. Rada - Preisler (46. Vrzal), Šimůnek, Štetina, Miloševič - Tetour, Hanousek, Považanec (63. Olayinka) - Juroška (77. Vopat), Néstor, Čajič. Trenér: Hynek.

Reklama

Související témata: