Hlavní obsah

Vítkovice - Liberec 3:1 PPČeský souboj v Lize mistrů rozhodl Slovák Tybor

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Szturc 1 : 0
45. Szturc 2 : 0
59. Bulíř 2 : 1
62. Tybor 3 : 1
Záznam online reportáže

Jiří TomaškovičSport.czPrávo
Aktualizováno

Až hra tří proti třem rozhodla o tom, zda bude prvním českým týmem ve čtvrtfinále hokejové Ligy mistrů Liberec, či Vítkovice. Více štěstí měli v prodloužení odvetného utkání domácí Vítkovice, které postoupily po výsledcích 0:1 v Liberci a 3:1 doma. O rozdílový gól se postaral novic v dresu Vítkovic Radoslav Tybor.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovický útočník Roman Szturc (uprostřed) slaví se spoluhráči gól proti Liberci v odvetném osmifinálovém zápase Ligy mistrů.

Článek

„Jsem spokojený, kdo by nebyl, když by dal postupový gól," usmíval se slovenský útočník, který přišel do Vítkovic v reprezentační přestávce z Dukly Trenčín. „Dlouho jsem teď nehrál zápas a v první třtině jsem trochu tahal nohy. Zdálo se mi všechno strašně rychlé. Od druhé části jsem se do toho dostal a jsem rád, že jsem mohl týmu gólem pomoct k postupu," vykládal Tybor.

V základní hrací době velkou šanci spálil, v prodloužení si proto dával pozor. „Led už nebyl nejlepší, a Bulíř mi do toho ještě píchal. Už předtím jsem jednu kličku nezvládl, tak jsem si už od modré říkal, že nebudu vymýšlet a vystřelím na vyrážečku," popisoval Tybor.

Ústředími postavami odvety byli kromě Tybora ještě autor dvou domácích branek Szturc a oba gólmani. Jak liberecký Will, tak vítkovický Dolejš opět nedopustili žádnou přestřelku. „Měli jsme více šancí, na rozdíl od domácích jsme ale nedokázali vynikajícímu Dolejšovi dát gól. Povedlo se nám to až v power play. Jsem rád, že jsme utkání nezabalili a dotáhli to až do prodloužení. V něm jsme udělali osudovou chybu. Jsme velmi zklamaní, chtěli jsme postoupit," smutnil trenér Bílých Tygrů Filip Pešán.

Domácí kouč Jakub Petr chválil, zároveň ale přiznal, že jeho tým nebyl lepší. „Ze tří vyložených šancí jsme dali tři góly, to je radost. Musím ale uznat, že Liberec byl hokejovější a my jsme slavili úspěch enormní bojovností. Ne vždy postoupí lepší," připomněl Petr.

Osmifinále play off hokejové Ligy mistrů - 2. zápas:
HC Vítkovice Ridera - Bílí Tygři Liberec 3:1 v prodl. (1:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Szturc (Balán), 45. Szturc (Stastny), 62. Tybor - 59. Bulíř (P. Jelínek, Šimek). Rozhodčí: Holm, Persson (oba Švéd.) - Gebauer, Lederer (oba ČR). Vyloučení: 6:5. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 4716. První zápas: 0:1, postupují Vítkovice.
Vítkovice: Dolejš - Sloboda, D. Krenželok, Sedlák, Výtisk, Kovář, Puzič, Rudl - Szturc, Y. Stastny, Tybor - P. Zdráhal, O. Roman, D. Květoň - Vandas, Kolouch, Kucsera - Tomi, Hudeček, Illéš - Balán. Trenéři: Petr a Trnka.
Liberec: Will - Ševc, Šimek, Derner, Mojžíš, Vitásek, Jánošík, Pyrochta - P. Jelínek, L. Krenželok, Lakatoš - Radivojevič, Bulíř, Ordoš - Vantuch, Bartovič, Svačina - Stránský, J. Vlach, Hrníčko - D. Špaček. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata: