Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Vítkovice 3:2Hokejisté Mladé Boleslavi zabrali a porazili Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Hyka 1 : 0
38. Jonák (trestné střílení) 2 : 0
44. Urban 3 : 0
49. Vandas 3 : 1
55. Květoň 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 19. kole extraligy Vítkovice 3:2 a dosáhli na druhou výhru z posledních pěti zápasů. Bruslařský klub vedl už 3:0, ale Ostravané v závěru sahali po vyrovnání. Neuspěli však a prohráli venku páté z posledních šesti utkání.

Článek

Do první šance se dostala ve druhé minutě Mladá Boleslav, ale po Lencově střele netrefil puk ze vzduchu Hyka, který pak nebezpečně vypálil až o dvě minuty později. Velkou možnost měl vzápětí Jonák, ale vítkovický gólman Bartošák zasáhl. Lukáše na druhé straně vážněji ohrozil až v sedmé minutě Tybor.

Vedení se dočkali domácí ve vlastním oslabení při Žejdlově trestu po Bartošákově chybě. Vítkovický gólman, napadaný Urbanem, přihrál puk přímo na hůl Hykovi, který zakončil do odkryté branky. Vyrovnat mohl v 15. minutě Illéš, který se po chybě domácích ocitl před Lukášem, ten ale jeho pokus zneškodnil.

V úvodu druhé části vyrazil Lukáš helmou i bekhendový pokus Stastného. Ve 24. minutě narazil Hudeček na mantinel Hyku a odešel do kabiny s trestem na pět minut a do konce utkání. Dlouhou výhodu, kterou ale o dvě minuty zkrátil faul Trončinského, domácí nevyužili.

Pak dvakrát zahrozily Vítkovice, jenže Roman neuspěl v přečíslení dvou na jednoho a další šanci nevyužil Illéš. Potom hráli dvě přesilovky hosté, ale tlak ve vyrovnání neproměnili. V 38. minutě naopak fauloval unikajícího Jonáka Sedlák a mladoboleslavský útočník z trestného střílení blafákem do forhendu přelstil Bartošáka.

Na přelomu druhé a třetí třetiny Ostravané přečkali oslabení po Slobodově trestu, pak dvakrát nebezpečně vypálil Hyka, který ve 44. minutě nabil Urbanovi a Bruslařský klub po jeho ráně vedl 3:0. Vzápětí po Látalově průniku pomohla Bartošákovi tyč.

Snížil mohl Zdráhal a z brejku měl hned na druhé straně šanci Kurka. Ve 49. minutě pokazil Lukášovi čisté konto Vandas, který v přesilovce tečoval Hrbasovu střelu a sudí si u videorozhodčího ověřili, jestli nešlo o vysokou hůl.

Vítkovice pak sice nevyužily početní výhodu při Urbanově trestu, ale v 55. minutě střelou z levého kruhu snížil na rozdíl jediného gólu Květoň. Hned vzápětí mohl po zaváhání v mladoboleslavské defenzivě vyrovnat Kucsera, ale Lukáše zblízka nepřekonal. Stav už nezměnila ani závěrečná power play hostů.

BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Ridera 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávka: 9. Hyka, 38. Jonák z trestného střílení, 44. Urban (Hyka) - 49. Vandas (Hrbas, O. Roman), 55. D. Květoň (Tybor, Y. Stastny). Rozhodčí: Hodek, Petružálek - Bláha, Hynek. Vyloučení: 10:4, navíc Vampola 10 min. - Hudeček 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3511.
Mladá Boleslav: Lukáš - Trončinský, Kučný, Stříteský, T. Voráček, Kurka, Jan Hanzlík, Štich - M. Látal, Vampola, Klepiš - Hyka, Urban, Lenc - Orsava, Žejdl, Jonák - od 41. navíc L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Hrbas, A. Sedlák, Výtisk, D. Krenželok, L. Kovář - Tybor, Y. Stastny, Szturc - D. Květoň, O. Roman, P. Zdráhal - Vandas, Kolouch, Kucsera - Hudeček, Balán, Illéš. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata: