Hlavní obsah

Hradec Králové - Litvínov 0:3Litvínov si výhrou v Hradci upevnil třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Pavelka 0 : 1
34. Doležal 0 : 2
52. Lukeš 0 : 3
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Čtvrtou výhru v řadě a dvanáctou z posledních 13 utkání si připsali v 19. kole extraligy hokejisté Litvínova. Verva vyhrála na ledě Hradce Králové 3:0 a upevnila si třetí místo v tabulce. Na první Brno ztrácí Severočeši už jen pět bodů. Třetí čisté konto v sezóně vychytal díky 24 úspěšným zákrokům Jaroslav Janus.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovští hokejisté slaví gól - ilustrační foto.

Článek

Verva je ve velmi dobré formě. A důvod, proč se dostala už na třetí místo tabulky, ukazovala i v Hradci. V úvodní třetině byla lepší a potvrdila, že ne náhodou má nejvyšší počet střeleckých pokusů ze všech mužstev extraligy. Svou převahu však hosté zužitkovali pouze jednou, jinak se do úplně vyložených šancí - stejně jako Mountfield - nedostávali.

Ve čtvrté minutě však reprezentant Robin Hanzl předvedl při hře čtyř proti čtyřem skvělou individuální akci, po níž přihrál křížně pásmem Pavelkovi, který střelou bez přípravy překonal Rybára. Hradecký gólman se nestihl přesunout, protože Hanzlova přihrávka byla velmi prudká i přesná.

Druhá třetina byla vyrovnaná, přesto se Královéhradečtí mohli zásluhou přesilovek dočkat vyrovnání. Při druhé z nich během této části měli dvě šance během deseti vteřin. Jenže ve 33. minutě nejprve Köhler netrefil dobře prudkou přihrávku a poté skončila Dejova teč na tyči. Hned minutu nato se navíc Köhler dopustil faulu a hosté znovu udeřili při hře čtyři na čtyři: Doležal zakončil samostatný únik střelou mezi Rybárovy betony.

Třetí část začala velkou šancí domácích. Reprezentant Jarůšek jel sám na gólmana Januse, jenže litvínovská jednička potvrdila skvělou formu. Hradec měl i další šance, náskok Litvínova však nesnížil. Navíc si vstřelil kuriózní vlastní gól. Při signalizované výhodě před vyloučením odjel brankář Rybár na střídačku a Šimánek při snaze o kombinaci poslal puk přes celé hřiště do brány. Trefa, jež byla připsána litvínovskému Lukešovi, definitivně otupila hradeckou snahu o zvrat.

19. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. T. Pavelka (R. Hanzl, J. Černý), 34. J. Doležal (Jurčík), 52. Lukeš. Rozhodčí: Hradil, Horák - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 3:6, navíc F. Pavlík (Litvínov) 10 min. Bez využití. Diváci: 5302.
Hradec Králové: Rybár - Štajnoch, Newton, Gregorc, Dietz, Pláněk, Vydarený, Čáp - Jarůšek, Dragoun, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Köhler, T. Knotek, Červený - R. Pavlík, Nedvídek, Bulík. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.
Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, F. Pavlík, Z. Sklenička, Kokeš - Stříbrný, V. Hübl, Lukeš - Gerhát, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články