Hlavní obsah

Chomutov - Sparta 6:5 PPChomutov přestřílel Spartu, rozhodl Poletín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Čajkovský 0 : 1
4. Kämpf 1 : 1
7. Pech 1 : 2
15. Kudrna 1 : 3
15. Flemming 2 : 3
16. Růžička 3 : 3
18. Huml 4 : 3
48. Skokan 5 : 3
58. Pech 5 : 4
63. Poletín 6 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova porazili v 19. kole extraligy Spartu 6:5 v prodloužení. Přestřelku, jejíž první třetina skončila 4:3, rozhodl v čase 62:20 útočník Michal Poletín. Reprezentační přestávka prospěla více Pirátům, jelikož si po dvou porážkách připsali výhru a dotáhli se bodově na svého dnešního soupeře. Pražané ztratili v extralize třetí zápas za sebou.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Sparťanský útočník Petr Kumstát (vlevo) a chomutovští hráči Jan Rutta a brankář Ján Laco.

Článek

První gól zápasu vstřelila Sparta, když už ve třetí minutě využil přesilovku obránce Čajkovský. Již o minutu později však vyrovnal z předbrankového prostoru Kämpf. Další nabídnutou početní výhodu proměnil Vrána a vrátil vedení na stranu hostů. V 15. minutě ale Chomutov opět vyrovnal - o druhou branku domácích se postaral Flemming.

Za 21 vteřin se prosadil Kudrna, který vyhnal z chomutovské brány Laca, jehož nahradil Král. Ani Sparta si však opětovný těsný náskok dlouho neužívala. Ještě do konce třetiny se prosadil útočník Růžička, jenž se tak postaral o změnu v brankovišti i na druhé straně: Filipa Novotného vystřídal Pöpperle. Toho brzy přivítal mezi tyčemi gólem Huml - 4:3.

Prostřední třetinu otevřeli Pražané, když hned po 24 vteřinách hry vyrovnal na 4:4 Vrána a přidal tak svůj druhý dnešní gól. Od 23. minuty měli domácí k dispozici početní výhodu, kterou ale viník Piskáček odseděl celou. Před polovinou základní hrací doby měl dobrou pozici kapitán Sparty Hlinka, ale Král si připsal úspěšný zákrok, stejně si vedl i o chvíli později proti Ihnacakovi a Kumstátovi. V závěru nepomohla Pirátům k další trefě ani čtyři minuty dlouhá přesilovka.

V začátku třetí třetiny se oba celky soustředily převážně na obrannou část a k vidění moc šancí nebylo. Až ve 48. minutě poslal domácí do vedení Skokan. Na druhé straně mohla Sparta vyrovnat, ale Kudrna si v samostatném úniku na Krále nepřišel. Necelé tři minuty před koncem základní hrací doby si Sparta vzala oddechový čas a Pöpperle opustil brankoviště, což se hostům vyplatilo. Na 5:5 vyrovnal Pech, jenž poslal duel do prodloužení.

O rozhodující trefu se pak postaral v 63. minutě Poletín. Sparta tak ani na čtvrtý pokus nevyhrála v této sezoně v nastavení. Na chomutovském ledě ztratila v prodloužení zápas i po polovině září, kdy prohrála 3:4.

19. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Sparta Praha 6:5 v prodl. (4:3, 0:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Kämpf (Koblasa, Flemming), 15. Flemming (V. Růžička ml., Kämpf), 16. V. Růžička ml. (Skokan, Flemming), 18. Huml (Hřebejk, Vondrka), 48. Skokan (Sklenář), 63. Poletín (Kämpf, Valach) - 3. Čajkovský (P. Vrána, Pech), 7. P. Vrána (Pech, Kalina), 15. A. Kudrna (J. Mikuš, F. Novotný), 21. P. Vrána (Forman), 58. Pech (Ihnacak, Čajkovský). Rozhodčí: Lacina, Bulanov (Rus.) - Polonyi, Rozlílek. Vyloučení: 4:6, navíc Skokan - Švrček oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 4829.
Chomutov: Laco (15. T. Král) - Rutta, Skinner, Flemming, Dlapa, Valach, J. Mrázek, Kudělka - Hřebejk, Huml, Vondrka - Skokan, V. Růžička ml., Tomica - Koblasa, Kämpf, Sklenář - Račuk, V. Krejčiřík, Poletín - od 21. navíc Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Sparta: F. Novotný (16. Pöpperle) - Piskáček, J. Mikuš, Čajkovský, Gernát, Švrček, Kalina, Barinka - Forman, P. Vrána, Uher - Ihnacak, J. Hlinka, Klimek - A. Kudrna, Pech, Kumstát - M. Procházka, Cingel, M. Černoch. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Reklama

Související témata: