Hlavní obsah

Sparta - Hradec Králové 2:3Sparta v extralize prohrála už počtvrté v řadě, doma nestačila na Hradec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Vydarený 0 : 1
9. Knotek 0 : 2
15. Kumstát 1 : 2
19. Newton 1 : 3
24. Procházka 2 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Už čtvrtou porážku v řadě musí v hokejové extralize skousnout Sparta. Pražané v utkání 20. kola před téměř devíti tisíci fanoušky podlehli Hradci Králové 2:3, když všechny góly obdrželi v první třetině. Východočeši venku vyhráli potřetí za sebou, v hájemství Sparty uspěli po předchozích čtyřech nezdarech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střídání v brance Sparty. Filip Novotný (vlevo) po dvou gólech od Hradce odjíždí z ledu, do klece míří Tomáš Pöpperle.

Článek

Pražané, v jejichž sestavě chyběl z pátečního duelu v Chomutově otřesený útočník Forman, ale zase poprvé od 30. září naskočil uzdravený forvard Netík, mohli jít už v 6. minutě do vedení, jenže Cingel před úplně prázdnou brankou nedokázal trefit skákavý puk.

A tak to byl naopak Hradec, kdo se dočkal úvodní trefy. V osmé minutě se jako tank prodral do útočného pásma Jarůšek, nabil Vydarenému, jenž z mezikruží prostřelil Novotného. A o 57 vteřin později měl Mountfield už dvoubrankový náskok, po pasu Červeného zpoza branky uspěl Knotek.

Kouč domácích Kalous zareagoval oddechovým časem, po kterém došlo v brance domácích ke střídání. Zatímco před dvěma dny v Chomutově vydržel Novotný mezi třemi tyčemi necelých šestnáct minut, nyní se pakoval na střídačku až v deváté a opět pustil do hry Pöpperleho.

Ani dlouhá přesilovka 5 na 3 Spartě nepomohla

Sparťany tato změna přeci jen trochu probudila a Kumstát střelou z otočky snížil. Jenže ještě do první přestávky si vzali Východočeši dvougólové vedení zpět, americký zadák Newton překvapil Pöpperleho ranou mezi betony a zaznamenal tak svůj premiérový zásah v sezóně. Početná skupina hostujících fanoušků, pro které klub vypravil devět autobusů, a další přijeli po vlastní ose, tak mohla znovu slavit.

Nástup do druhé dvacetiminutovky proběhl plně v režii domácích. Čajkovský nejprve orazítkoval tyč, hned vzápětí minul odkrytou klec Pech, do třetice už to ale Spartě vyšlo, když Procházka z levého kruhu střelou pod vyrážečku propálil gólmana Kacetla, jenž se v brance Hradce objevil poprvé od 30. září, a snížil na 2:3.

Hradec, jenž se musel obejít bez distancovaného útočníka Dragouna, se od prostřední třetiny zatáhl a soustředil se hlavně na pozornou obranu. Přesto byl blízko čtvrté trefě, když hrubky Nedomlela využil Šimánek, v sólovém úniku jej ale vychytal Pöpperle.

Když pak ve třetím dějství putovali na trestnou lavici obránci Dietz a Newton, měla Sparta k dispozici 97 vteřin dvojnásobnou přesilovku. Jenže ji sehrála prachbídně. Ani další hry v početní výhodě domácím vůbec nevycházely. Snahu o závěrečný nápor domácích otupily tresty pro Piskáčka s Mikušem, takže Hradec už těsný náskok udržel.

HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 2:3 (1:3, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Kumstát (Pech, J. Mikuš), 24. M. Procházka (Nedomlel) - 8. Vydarený (Jarůšek), 9. T. Knotek (Červený), 19. Newton (R. Pavlík). Rozhodčí: Šír, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 8713.
Sparta: F. Novotný (9. Pöpperle) - Piskáček, J. Mikuš, Čajkovský, Nedomlel, Švrček, Kalina, Barinka - Ihnacak, P. Vrána, Klimek - A. Kudrna, Pech, Kumstát - M. Černoch, J. Hlinka, Uher - Safin, Cingel, M. Procházka - Netík. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
Hradec Králové: Kacetl - Štajnoch, Newton, Gregorc, Dietz, Pláněk, Vydarený, od 41. navíc Barák - Jarůšek, Kukumberg, Šimánek - Köhler, Bednář, Dej - R. Pavlík, T. Knotek, Červený - J. Dvořák, Nedvídek, Čáp. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata: