Hlavní obsah

Plzeň - Ml. Boleslav 1:0Plzeň díky trefě Lva a čistému kontu Machovského udolala Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Lev 1 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili ve 20. kole extraligy Mladou Boleslav 1:0 a oplatili jí tím porážku 2:3 z úvodní čtvrtiny soutěže. O osudu vyrovnaného utkání rozhodl ve 34. minutě útočník Jakub Lev. Hosté už i kvůli prvnímu čistému kontu Matěje Machovského v sezoně odpovědět nedokázali.

Článek

Po opatrném úvodu zahrozil po objetí branky Vondráček, ale mladoboleslavský gólman Lukáš se stihl včas přesunout. Následně převzali iniciativu lépe bruslící hosté, ale nepřesně kombinující hráči Plzně jejich náporu odolali.

Naopak ve 12. minutě šikovně tečoval Kadlecovu nabídku Kodýtek, Lukáš však reflexivně zasáhl a dorážka osmnáctiletého útočníka minula odkrytou branku. Na konci první třetiny se při přesilové hře Boleslavi protáhl do šance Vampola, jeho střelu ale dokázal gólman Machovský vyrazit.

Krátce po zahájení prostřední části zaváhal při rozehrávce Preisinger, na levém kruhu osamocený Vampola to však nepotrestal. Z protiútoku se dostal do gólové šance nepřesně dorážející Indrák. Plzni poté do tlaku pomohly dvě přesilové hry, v dobrých pozicích se ale před brankou neprosadili Kodýtek s Johnsonem. Ve 34. minutě už Lukáš kapituloval, když ho prostřelil přes couvajícího Hanzlíka Lev.

Necelé dvě minuty před druhou pauzou ukončil mladoboleslavskou přesilovku nebezpečným faulem na plzeňského kapitána Kratěnu Štich a odešel do kabiny s trestem na pět minut a do konce utkání. Kratěna opustil led na nosítkách.

V téměř pětiminutovém oslabení nejprve při přečíslení zblízka neuspěl Vampola. Ve 42. minutě na druhé straně z mezikruží trefil Čerešňák levou tyč a pokusy Pulpána s Kubalíkem zlikvidoval Lukáš.

Za chvíli ještě tečí těsně minul branku Preisinger a domácí se začali soustředit na udržení hubeného náskoku. Nejblíže vyrovnání se ocitl v 54. minutě jen do Machovského mířící Orsava a hosté poté nevyužili ani přes dvě minuty dlouhou power play znásobenou Svobodovým vyloučením.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka: 34. Lev. Rozhodčí: Harnebring (Švéd.), Hradil - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 7:4, navíc Štich (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 3869.
Plzeň: Machovský - Čerešňák, Němeček, Kadlec, Moravčík, D. Sklenička, Pulpán - Kratěna, Preisinger, Lev - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Johnson, Kodýtek, T. Svoboda - Hrnka, Koreis, Vondráček. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.
Mladá Boleslav: Lukáš - Trončinský, Kučný, Stříteský, T. Voráček, Kurka, Jan Hanzlík, Štich - M. Látal, Vampola, Klepiš - Hyka, Urban, Lenc - Orsava, Žejdl, Jonák - L. Pabiška, Volf. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: