Hlavní obsah

Vítkovice - Litvínov 4:1Vítkovice třikrát udeřily v úvodu a po třech porážkách uspěly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Hudeček 1 : 0
8. Kucsera 2 : 0
15. Vandas 3 : 0
16. Lukeš 3 : 1
60. Tybor 4 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic se po třech porážkách vzchopili a v úterním utkání 21. kola Tipsport extraligy porazili Litvínov 4:1. Domácí utnuli šňůru pěti litvínovských výher třemi góly v úvodních patnácti minutách, branku a asistenci si připsal Lukáš Kucsera. Vítkovice se proti Litvínovu dočkaly teprve třetího vítězství z posledních jedenácti vzájemných zápasů.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Vitkovičtí hráči se radují z gólu. Ilustrační foto.

Článek

Po sérii tří venkovních proher Vítkovice na led vtrhly jako velká voda a už ve třetí minutě osvědčil výbornou techniku Hudeček, který se ze vzduchu baseballovým úderem pohotově trefil za Petráskova záda. Trefu z úrovně střelcových ramen musel ale potvrdit viderozhodčí.

Domácí šli střemhlav za vítězstvím. O další branku je k němu v osmé minutě přiblížil Kucsera, který si v přesilové hře popojel na levý kruh a zápěstím vymetl levý horní roh. Vítkovickou euforii z vydařeného nástupu znásobil ještě Vandas, který v 15. minutě po závaru před brankou dotlačil puk potřetí za Petráska, který nastoupil za Vervu poprvé v sezoně. I Vandasův gól, před nímž autor operoval na hranici brankoviště, musel rozsoudit sudí u videa.

Lukeš proměnil přesilovku

Litvínov se dostal ke slovu až v 16. minutě a Lukeš v přesilovce dělovkou bez přípravy propálil Dolejše, který se do vítkovické brány postavil od začátku utkání teprve podruhé v extraligové sezóně.

Hosté od druhé třetiny srovnali krok, ale na vylepšení skóre to bylo pořád málo. Hübl mohl soupeře znervóznit kontaktním gólem, ale ze slibné pozice neskóroval. Definitivně naopak zase Litvínov měl na lopatě Zdráhal, ani on však z gólové situace nemířil přesně.

Severočeši v závěru přece jen vystupňovali tlak a byli blízko snížení. Dolejš ale ustál dvě kritické situace. Pět minut před koncem vykopl Hanzlovu dorážku a v 57. minutě lapačkou na brankové čáře zachytil puk po Gerhátově trestném střílení. I při power play hosté zprvu tlačili, ale po nepřesné přihrávce na modré čáře jim ujel Tybor a do prázdné branky uzavřel skóre.

21. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Verva Litvínov 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Hudeček (Kucsera), 8. Kucsera (Sloboda), 15. Vandas, 60. Tybor - 16. Lukeš (V. Hübl, Gula). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. Diváci: 3759.
Vítkovice: Dolejš - Sloboda, Klok, Hrbas, Výtisk, D. Krenželok, Kovář - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Illéš, Szturc - Vandas, Kolouch, Kucsera - Tomi, Hudeček, E. Němec. Trenéři: Petr a Trnka.
Litvínov: Petrásek - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, F. Pavlík, Z. Sklenička, Kokeš - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Reklama