Hlavní obsah

Olomouc - Liberec 0:4Liberec poosmé v řadě naplno bodoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Jelínek 0 : 1
39. Bartovič 0 : 2
44. Jelínek 0 : 3
58. Lakatoš 0 : 4
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Liberce vyhráli ve 21. kole Tipsport extraligy na ledě Olomouce 4:0 a poosmé v řadě tak naplno bodovali. Dvěma góly se na tom podílel útočník Petr Jelínek, brankář Roman Will udržel podruhé za sebou čisté konto. Hanáci prohráli deváté z posledních jedenácti utkání, podruhé v řadě nedokázali skórovat.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Petr Jelínek se raduje z gólu. Ilustrační foto.

Článek

Olomouc začala díky faulu Dernera přesilovkou a v ní první formace zasypala Willa několika střelami, liberecký brankář odolal. V 5. minutě se do zakončení prodral Fořt, mířil však těsně nad branku.

Tygři zahrozili poprvé v přesilovce čtyři na tři, při které pálil tvrdě Ševc, Konrád ztlumil puk v betonech. Olomoucký brankář se následně zaskvěl i při ráně Radivojeviče a dorážce Jelínka.

Čtyři minuty před koncem první třetiny našel Lakatoš volného Jelínka a centr první formace se štěstím poslal hosty do vedení. Hanáci mohli hned v dalším střídání vyrovnat, Knotka ve dvou příležitostech ale vychytal Will. Další možnost skórovat měl ve 23. minutě Rašner, liberecký gólman byl ale připraven.

Bartovič sólo proměnil

Do další možnosti pustil Liberec Hanáky až v polovině duelu, Holec v pádu gólmana Tygrů nepřekonal. A tak udeřili hosté. Ve 39. minutě našel Radivojevič za obranou Kohoutů volného Bartoviče, který zvýšil na 2:0 pro hosty.

Trenéři Olomouce stáhli sestavu do třetího dějství na tři útočné formace. V oslabení pak ale jen díky Konrádově lapačce při ráně Šimka drželi domácí dvoubrankovou ztrátu. Třetí gól přišel ve vlastním oslabení Liberce, kdy Jelínek potrestal chybu Vyrůbalíka a po samostatné akci prostřelil Konráda.

Mizérii domácích v koncovce neukončil v pokračující přesilovce ani nadvakrát Skladaný. Na druhé straně vychytal v samostatném nájezdu Ordoše Konrád. Definitivu pak dal výsledku Lakatoš, který uklidil do branky Mojžíšovo nahození.

21. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 16. P. Jelínek (Lakatoš), 39. Bartovič (Radivojevič, Vitásek), 45. P. Jelínek, 58. Lakatoš (Mojžíš, L. Krenželok). Rozhodčí: M. Petružálek, R. Svoboda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3345.
Olomouc: Konrád - Rašner, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Staněk, Plášil, J. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - T. Mikúš, J. Mikúš, Skladaný - Fořt, Herman, Strapáč - Holec, Rác, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.
Liberec: Will - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Jánošík, Vitásek - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Bartovič, Bulíř, Radivojevič - Svačina, Mikyska, Ordoš - D. Špaček, Hrabík, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články