Hlavní obsah

Nosítka a hned do nemocnice! Hokejista si sám volal doktora

Praha

Stále na pozoru! V hokeji nevíte vteřiny a malér může být na světě. Nemusí vás sestřelit soupeř, nemusíte dostat pukem, inkasovat rány pěstí v bitce, stačí mžik, kdy provedete špatný pohyb. Přesně toto poznal Brad Richardson z Arizony, který ve čtvrtečním utkání NHL proti Vancouveru skončil po nenápadném střetu na nosítkách.

Foto: JONATHAN HAYWARD, ČTK/AP

Brad Richardson z Arizony v péči lékařů. Po srážce s Nikitou Trjamkinem z Vancouveru byl převezen do nemocnice.

Článek

Píšťalka rozhodčího, hráči se rozhlíželi, nečekali přerušení. Richardson klečel, svíjel se a levou rukou k sobě volal lékaře. Pár sekund předtím se dostal do kontaktu s Rusem Nikitou Trjamkinem z Vancouveru. Nic záludného.

Na první pohled nešlo o nic závažného, naopak, oba se prostě potkali, nešli do sebe, ale patrně špatný pohyb, který podle prvních poznatků vypadá na problém s kolenem. Kanadský útočník byl ze stadiónu převezen do oblastní nemocnice ve Vancouveru. V současné době je jeho stav definován jako zranění v dolní části těla.

„Je v nemocnici, podrobnější informace nyní nemám. Pravděpodobně budeme o jeho zdravotním stavu vědět více zítra," řekl trenér Arizony Dave Tippett.

Na videu je vidět, že se lékaři věnovali pravému kolenu. Snad nedopadne jako kapitán hokejistů Tampy Bay Steven Stamkos, který si v úterním zápase v Detroitu utrhl meniskus a měl by být až půl roku mimo hru.

Reklama

Související témata: