Hlavní obsah

Klopp se rázně zastal Rooneyho. Všichni velikáni vždy pili jako ďáblové a kouřili jako blázni

Liverpool

Upřímnost nade vše. Jestli si děláte iluze o životosprávě fotbalových hvězd, trenér Liverpoolu vás o ně rázně připraví. Německý kouč Jürgen Klopp se zastal Wayna Rooneyho, kapitána Anglie a lídra konkurenčního Manchesteru United, který si po kvalifikačním duelu se Skotskem (3:0) dopřál značnou dávku alkoholu. Podle Kloppa fotbalové hvězdy dříve nasávaly a kouřily mnohem víc než současná generace, která je, podle něho, ze všech nejprofesionálnější...

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Fotbalové duši emotivní Jürgen Klopp rozumí dokonale...

Článek
Fotogalerie

Vetřel se na svatbu a opil se, jak zákon káže. Wayne Rooney teď má spoustu kritiků. Musel se omluvit a národní asociace kvůli jeho výstřelku vytvoří striktní pravidla pro chování hráčů ve volném čase během reprezentačních srazů.

Od Jürgena Kloppa ovšem žádné moralizování nečekejte. Trenér Liverpoolu se naopak hvězdy konkurenčního týmu zastal.

„Současná generace fotbalistů je tou nejprofesionálnější, jakou jsme kdy měli. A to nejen v Anglii. Legendy, které fanoušci zbožňují, dříve chlastaly jako ďáblové, kouřily jako blázni a stále byly skvělými hráči," poukázal Klopp na tiskové konferenci Liverpoolu na divochy George Besta, Tonyho Adamse či Paula Gascoignea.

Také jsme jen normální lidské bytosti

„Wayne se omlouvá za skleničku čehokoliv? S hráči vážně soucítím. Všichni z našeho prostředí jsme stále na očích, vyděláváme spoustu peněz a děláme práci, kterou milujeme. Možná to vyzní překvapivě, ale také jsme jen normální lidské bytosti," argumentuje kouč s dovětkem, že občasné upuštění páry neuškodí.

„Jsem si celkem jist, že se Wayne nedopustil ničeho závažného. Tohle je život, jaký žijeme - pod lupou. Za týden nebo dva si na to nikdo nevzpomene," argumentuje Klopp.

Jako hráč byl sám dlouholetým profesionálem v druhé německé lize. A dokáže přiznat, že také nebyl svatý. Dodnes třeba zůstal vášnivým kuřákem.

Sám se namazal jako Santa Claus

„Když jsem byl trenérem Mohuče, byli jsme po podzimu poslední. Během zimní přestávky jsem vyrazil s přáteli do města, už jsem si potřeboval dát pár skleniček. Jen jsem nechtěl, aby mě lidé poznali, tak jsem si navlékl kostým Santa Clause," dává Klopp k lepšímu jednu historku.

Aniž by byl obtěžován fanoušky, dopřál si pořádný předvánoční tah. Své inkognito ovšem neuhlídal. „Necítil jsem se moc dobře, proto jsem to udělal. Jenže jak už jsem byl ke konci trochu opilý, tak jsem zvedl masku a poznali mě. Druhý den v Bildu vyšel článek s titulkem ‚Takhle Klopp slaví, že je poslední'. Samozřejmě nesmysl, já dobře věděl, jak to bylo. Ale stává se a vy musíte jít dál," culí se falešný Santa.

Reklama

Související témata: