Hlavní obsah

Ligové milníky: Štajner rozhodl podještědské derby a odpálil skvělé liberecké jaro

Každá výhra v derby je sladká, tím spíš, když ji zajistí klubová ikona. Duely podještědských rivalů nejsou výjimkou. Právě rozhodující trefě libereckého Jiřího Štajnera proti Jablonci v únoru 2013 je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy. Slovan pak čekalo skvělé jaro a další postup do pohárové Evropy.

Štajner v derby

 
Článek

Mistrovskému Liberci se podzim 2012 nepovedl, byl po něm až devátý. Úvodní jarní kolo tudíž bylo pro Slovan klíčové, navíc se u Nisy hrálo derby s Jabloncem. V 65. minutě ho jediným gólem rozhodl Jiří Štajner a odpálil tak svůj tým k báječnému jaru. Během čtrnácti kol si svěřenci Jaroslava Šilhavého připsali jedenáct výher a dvě remízy, skončili třetí a znovu postoupili do pohárové Evropy.

„Rybalka dobře kopl roh z levé strany, já předskočil gólmana a hlavou skóroval. V zimě přišlo hodně nových hráčů, mladí kluci mužstvo oživili. Vyhráli jsme nějakých devět zápasů za sebou a dvě kola před koncem měli třetí místo jisté. Jaro se nám podařilo," vzpomíná Štajner.

Podještědské derby se ve 14. kole hraje tentokrát v Jablonci v sobotu od 18:15. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: