Hlavní obsah

Plzeň - Vítkovice 3:5Hokejisté Vítkovic vyhráli po téměř pěti letech v Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Výtisk 0 : 1
18. Kucsera 0 : 2
18. Kubalík 1 : 2
27. Roman 1 : 3
45. Sklenička 2 : 3
48. Svoboda 3 : 3
49. Szturc 3 : 4
60. Květoň 3 : 5
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Vítkovic vyhráli ve 22. kole Tipsport extraligy na ledě Plzně 5:3 a po téměř pěti letech na západě Čech uspěli. Ještě ve 45. minutě sice drželi hosté vedení 3:1, domácím se však podařilo během tří minut vyrovnat, ve 49. minutě ale vítěznou trefou zajistil hostům výhru Roman Szturc a výsledek ještě dovršil David Květoň.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva plzeňský brankář Matěj Machovský, vítkovický útočník Michael Vandas a obránce Indiánů David Kvasnička v zápase 22. kola hokejové Tipsport extraligy.

Článek

Domácí vstoupili do utkání aktivněji, nekrytý Kracík ovšem ve čtvrté minutě vypálil mimo. Poté hosté nevyužili přesilovou hru a po Hrnkově střele je od pohromy uchránil jen zákrok gólmana Dolejše. Rozjeté Indiány ovšem zabrzdil ve 14. minutě laciný gól Výtiska, který překonal Machovského střelou z vlastní modré čáry.

V 18. minutě navíc zaváhal při přesilovce Čerešňák a Kucsera skóroval po povedeném forhendovém blafáku. O devět vteřin později ale po přiťuknutí Kracíka snížil v pokračující početní výhodě na 1:2 Kubalík.

Po pauze inkasoval čtyřminutový trest Szturc. Hosté oslabení přečkali, když Svobodův volej vyrazil Dolejš a bomba Kubalíka skončila ne levé tyči. Indiáni ve snaze vyrovnat otevřeli hru a z brejku zahrozil bekhendovým pokusem Němec. Ve 27. minutě se už Vítkovičtí radovali ze třetí trefy, vyloučení Moravčíka totiž rychle potrestal střelou skrytou za clonící hráče Roman.

Květoň pojistil výhru

Domácím naopak přesilovky nevycházely a dobře organizovaní hosté je v zbytku prostřední části nepouštěli do šanci ani při hře v pěti. Vítkovičtí hráči se na začátku třetí třetiny stáhli do obrany až příliš a Indiáni hrající již jen na tři útoky si vynutili nápor. Ve 45. minutě snížil nahozením po vyhraném buly Sklenička a o tři minuty později po přihrávce Kubalíka vyrovnal Svoboda zblízka na 3:3.

Vzápětí proti střele Lva z bezprostřední blízkosti skvěle zasáhl Dolejš a z protiútoku půl minuty po inkasovaném gólu při přečíslení dvou na jednoho vrátil hostům vedení přesně mířící Szturc. Domácí následně vrhli všechny síly do útoku a z brejků mohli definitivně rozhodnout v 55. minutě Hudeček a za chvíli Kolouch.

Plzeňským nepomohla ke srovnání ani dlouhá power play a naopak trefou do prázdné branky uzavřel skóre Květoň. Vítkovice tak slavily v Plzni poprvé od prosince 2011, kdy vyhrály 2:1 po samostatných nájezdech.

22. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera 3:5 (1:2, 0:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 18. D. Kubalík (Kracík), 45. D. Sklenička (Koreis), 48. T. Svoboda (D. Kubalík) - 14. Výtisk (Kovář), 18. Kucsera, 27. O. Roman (Kucsera, Sloboda), 49. Szturc (L. Kovář), 60. D. Květoň (Vandas, Kolouch). Rozhodčí: M. Petružálek, R. Polák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5005.
Plzeň: Machovský - Čerešňák, Kvasnička, P. Kadlec, Moravčík, D. Sklenička, Pulpán - T. Svoboda, Kracík, D. Kubalík - Indrák, Kodýtek, Vracovský - Švarc, Lev, Johnson - Hrnka, Koreis, Vondráček. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.
Vítkovice: Dolejš - Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, L. Kovář, Výtisk - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Hudeček, Szturc - Vandas, Kolouch, Kucsera - Tomi, Illéš, E. Němec. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama