Hlavní obsah

Liberec - Hradec Králové 2:1Mistra nezastavil ani Hradec, Liberec vyhrál už podeváté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Špaček 1 : 0
10. Ordoš 2 : 0
31. Köhler 2 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté mistrovského Liberce porazili ve 22. kole extraligy na svém ledě Hradec Králové 2:1 a protáhli vítěznou sérii již na devět zápasů. Série Bílých Tygrů je o to cennější, že během ní neztratili ani jediný bod. Královéhradečtí naopak zaznamenali třetí porážku z posledních čtyř zápasů a potvrdili, že se jim pod Ještědem dlouhodobě nedaří. Naposledy zde Mountfield zvítězil před více než třemi roky. Branky vítězů zaznamenali již v první třetině Daniel Špaček a Jan Ordoš, za hosty dokázal v polovině duelu pouze snížit Bedřich Köhler.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Liberečtí hokejisté se radují z gólu. Archivní foto.

Článek

Hosté vstoupili do utkání lépe a liberecký brankář Will byl hned od úvodní minuty v permanenci. Se střelami Štajnocha a Šimánka si ale poradil. Na druhé straně měl první velkou šanci Ordoš, také Rybár byl připraven. Na přesnou střelu Špačka z šesté minuty už byl však krátký a Bílí Tygři šli do vedení. V polovině prvního dějství už Severočeši vedli o dvě branky: Ordoš se protáhl až před Rybára a střelou do horního rohu nedal hostujícímu brankáři šanci.

Odpovědět mohl hned vzápětí Dragoun, téměř jistý gól mu však sebral fantastickým tygřím skokem Will. Třetí branku mohl přidat Vantuch, jeho sraženou střelu ale zastavila horní tyč. V úplném závěru dokázal dostat kotouč až za Willa Šimánek, rozhodčí však po konzultaci s kolegou u videa branku neuznal, neboť jí bylo dosaženo těsně po skončení první třetiny.

Will držel naděje Bílých Tygrů

Také do druhé dvacetiminutovky vstoupili Východočeši aktivněji a vypracovali si několik velmi dobrých šancí. Nejprve se do úniku dostal reprezentant Jarůšek, Will ho ale vychytal betonem. Liberec působil i nadále ospale a Mountfield byl v této fázi hry jasně lepším týmem. Proti dobrým šancím Deje a Kukumberga se ale vyznamenal Will. V polovině utkání však už nedosáhl na dorážku Köhlera a Hradec Králové snížil. Hosty gól nabudil ještě k větší aktivitě a byli všude o krok rychleji než domácí Bílí Tygři. Dobré šance měli Džerinš a Dragoun, vyrovnat však nedokázali.

Ve třetí části se Hradec Králové tlačil dopředu, narážel ale často na dobře organizovanou obranu domácích. A když už se Dej dostal až před Willa, mířil těsně vedle. Liberečtí se soustředili především na poctivou defenzívu a do šancí se příliš nedostávali. Výjimkou byl brejk Ordoše, tváří v tvář Rybárovi však neuspěl. Na druhé straně měl šanci Štajnoch, Will jeho pokus kryl. Dvě minuty před koncem hosté odvolali brankáře a zkusili to se šesti hráči v poli. Ani závěrečný tlak jim ale kýžené vyrovnání nepřinesl a Liberec tak své hubené vítězství ubránil.

22. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. D. Špaček (J. Stránský, R. Šimek), 10. Ordoš (Svačina) - 31. Köhler (Vydarený, Bednář). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hradil - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 6199.
Liberec: Will - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Jánošík, Vitásek, Pyrochta - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Bartovič, Bulíř, Radivojevič - Svačina, Vantuch, Ordoš - D. Špaček, Hrabík, Stránský. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Hradec Králové: Rybár - Vydarený, Pláněk, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Čáp - Jarůšek, Džerinš, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Köhler, Dragoun, Červený - J. Veselý, T. Knotek, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín