Hlavní obsah

Sparta - Karviná 3:0Letenská školka narozeniny nepokazila, ztráta Sparty zůstává citelná

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Holzer 1 : 0
42. Pulkrab 2 : 0
70. Lafata 3 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Včetně dvou brankářů jim k zápasu zbylo přesně jedenáct kmenových hráčů áčka, vypomoci jim tedy museli junioři a dorostenci. Přesto fotbalisté pražské Sparty, která v týdnu oslavila 123 let od založení klubu, povinné zadání zvládli. V dohrávce 14. ligového kola doma porazili Karvinou 3:0. Letenští přesto zůstávají pátí a dvě kola před zimní přestávkou ztrácejí na vedoucí Plzeň sedm bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Holzer slaví gól proti Karviné.

Článek
Fotogalerie

Během reprezentační přestávky se zdálo, že by se Spartě mohlo uzdravit alespoň pár hráčů z početné marodky. Nestalo se, do sestavy se nevrátil žádný z nich, navíc si karetní tresty odpykávají Dočkal a Mazuch. Poprvé tak v základu nastoupil mladý záložník Havelka, na lavičce náhradníků pak zbyli už jen další dorostenci a hráči z juniorky.

O to důležitější pro domácí bylo, že se velmi brzo dostali do vedení. Parádně jim vyšla rychlá kombinace. Mareček ve 4. minutě uvolnil do křídla Juliše, ten hned odcentroval do vápna a neobsazený Holzer pohodlně vstřelil svůj první gól v rudém dresu. Zajímavé je, že mladší bratr ostravského rodáka hraje za sedmnáctku Karviné a na zápas se přijela podívat celá rodina...

Nováček však měl pro strach uděláno, snažil se aktivně hrát dopředu. Sparťanům hned dvakrát zatrnulo při eskapádách brankáře Koubka, jenž nejprve málem zacouval s míčem až za čáru a poté si zahrával kličkováním ve vápně.

Ránu z milosti zasadil Lafata

Také Sparta se snažila skórovat a scénář vzal do ruky obránce Costa. Nejprve předvedl v pádu akrobatické zakončení, a když branku netrefil, v závěru poločasu naservíroval gól hlavičkujícímu Pulkrabovi.

Právě střelec druhé branky zůstal o přestávce v kabině a na hřiště se podíval další mladík Mustedanagič. Karviná se ještě prezentovala vtipným Eismannovým obloučkem, jinak měl ovšem její výkon sestupnou tendenci. V 70. minutě jí ránu z milosti uštědřil kapitán Lafata. Narazil si míč s Karavajevem, mazácky opil stopera a devátým podzimním gólem se přiblížil na jednu trefu k Michalu Škodovi, který vede tabulku střelců.

V závěru trefil Mustedanagič břevno a ligový debut si připsal nejmladší z rodu Frýdků, sedmnáctiletý Christian.

Fotbalová liga - 14. kolo:
Sparta Praha - MFK Karviná 3:0 (2:0)
Branky: 4. Holzer, 42. Pulkrab, 70. Lafata. Rozhodčí: Zelinka - Mokrusch, Černý. ŽK: Smrž (Karv.). Diváci: 7238.
Sparta: Koubek - Karavajev, Holek, Michal Kadlec, Costa - Juliš, Mareček, Havelka, Holzer (81. Chr. Frýdek) - Lafata (85. Dudl), Pulkrab (46. Mustedanagič). Trenér Holoubek.
Karviná: Laštůvka - Holík, Dreksa, Hošek, Zelený - Moravec (87. Galuška), Šisler, Okleštěk (11. Smrž), Panák, Eismann (58. Jurčo) - Voltr. Trenér Weber.

Reklama

Související témata: