Hlavní obsah

Vítkovice - Liberec 0:2Liberec porazil i Vítkovice a vyhrál podesáté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Šimek 0 : 1
33. Ordoš 0 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Liberce si připsali už desátý zápas s plným bodovým ziskem v řadě. Úřadující extraligoví šampióni v 23. kole vyhráli 2:0 ve Vítkovicích, když vítěznou trefu dal v přesilovce obránce Radim Šimek. Během vítězné série Bílí Tygři pošesté neinkasovali a brankář Roman Will vychytal svou třetí nulu. Liberec porazil ostravský tým posedmé za sebou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Útočník Liberce Jan Ordoš (vpravo) bráněný Janem Výtiskem z Vítkovic.

Článek

Severočeši válí a jejich formu poznaly i Vítkovice, které ale dlouho s Libercem sváděly rovnocenný souboj. Hosté, napumpováni sebevědomím z řady výher, od startu hýřili aktivitou, znovu výborně bruslili a navzdory úsilí soupeře měli navrch.

Do první gólové příležitosti se v šesté minutě propracoval Radivojevič, ale Dolejšovi pomohla horní tyčka. Už méně štěstí měl vítkovický brankář ve 14. minutě. Liberec zužitkoval první přesilovku zásluhou obránce Šimka, který napřáhl od modré čáry a Dolejš přes zakrytý výhled nedokázal zareagovat.

Ordoš zvýšil vedení Severočechů

Vítkovice mohly soupeři oplatit stejnou mincí. Při Šimkově vyloučení měli zkraje druhé části vyrovnání na holích Kolouch a Roman, ale Will jejich dorážky zblízka vyrazil. Domácí byli aktivní, k vyloženým šancím to však nevedlo. Ordoš si naopak v 33. minutě troufale potáhl kotouč z levého křídla na střed a švihem se přesně trefil do levého horního rohu Dolejšovy branky.

Liberec se dostal do pohody a měl další šance. Při Krenželokově ráně za Dolejšem zazvonila tyč, hbitý Ordoš se pak prodral do sólového nájezdu, ale v rozhodující chvíli mu utekl puk.

Zvrátit výsledek už bylo nad vítkovické síly. Pokoušeli se o to sice v dlouhé power play, ale v ní měl největší šanci hostující Bartovič, který minul prázdnou branku.

23. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - Bílí Tygři Liberec 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Šimek (Bulíř), 33. Ordoš (Ševc). Rozhodčí: Úlehla, Pražák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:6, navíc Lakatoš (Liberec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5683.
Vítkovice: Dolejš - Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, Kovář, Výtisk, od 21. navíc D. Krenželok - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Hudeček, Szturc - Vandas, Kolouch, Kucsera - Tomi, Illéš, E. Němec. Trenéři: Petr a Trnka.
Liberec: Will - Šimek, Ševc, Pyrochta, Derner, Jánošík, Vitásek - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Svačina, Bulíř, Radivojevič - Bartovič, Vantuch, Ordoš - J. Stránský, Hrabík, D. Špaček - od 41. Mikyska. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec