Hlavní obsah

Zlín - Chomutov 1:2Zlín prohrál popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Kämpf 0 : 1
32. Poletín 0 : 2
40. Žižka 1 : 2
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína podlehli ve 23. kole extraligy Chomutovu 1:2 a připsali si pátou porážku za sebou. Piráti vedli v průběhu zápasu 2:0 a ukončili šestizápasovou sérii porážek z arén soupeřů. Vítězný gól si připsal útočník Michal Poletín.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Marek Tomica z Chomutova se raduje z gólu. Ilustrační foto.

Článek

Zatímco fotbal ve Zlíně v této sezoně baví, hokej spíše děsí. Berani v posledních třech zápasech nezískali při hrozivě vyhlížejícím skóre 1:15 jediný bod a i proto přišly změny. Zkušený, ale zatím nepřesvědčivě působící obránce Blaťák se do sestavy nevešel, forvard Honejsek se zase přesunul až do čtvrté lajny. Jeho místo ve druhé formaci zaujal Šťastný.

Právě druhá formace Zlína ale již v první minutě inkasovala. Kämpf se s pukem ocitl sám mezi kruhy a otevřel skóre. Berani však následně začali svého soupeře přehrávat. Velkou šanci měl Kubiš, ten ale zblízka neposlal puk do odkryté branky. Domácí v nejlepším výkonu za poslední čtyři zápasy pokračovali, vyrovnání se ale do pauzy nedočkali. A to i proto, že Říčkova dělovka orazítkovala pouze horní tyč.

Poletín měl při svém gólu i trochu štěstí

Do druhé dvacetiminutovky vstupovali domácí v početní výhodě, Bukartsova šance se ale neujala. Berani měli nadále mírnou převahu, vyrovnat mohl třeba Žižka, jenže jeho sólová akce skončila v Lacově lapačce. Piráti mohli zvýšit vedení v polovině utkání, kdy chyboval při rozehrávce Bořuta, Vondrka však neuspěl.

Následně už se ale při přesilovce zapsal mezi střelce Poletín, jehož pokus se štěstím doklouzal za brankovou čáru. Když už to vypadalo, že domácí zažijí pátou třetinu na domácím ledě v řadě, kdy se gólově neprosadí, udeřil Žižka. Jeho pokus od mantinelu proklouzl mezi betony Laca jen devět sekund před sirénou.

I ve třetím dějství domácí soupeře přehrávali, druhá branka ale ne a ne přijít. Pravdou je, že tlak Beranů byl spíše platonický. Hosté hrozili většinou jen po chybách soupeře, jedno takové zaváhání ale nedokázal potrestat Koblasa. Dobrou šanci měl i Kotvan - zblízka pálil příliš vysoko a potvrdil tak, že domácí už několik zápasů trápí koncovka. A když Bukarts při power play trefil jen tyčku, bylo rozhodnuto.

23. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - Piráti Chomutov 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 40. Žižka (D. Šťastný, Holomek) - 1. Kämpf (Vondrka), 32. Poletín (Huml, Vondrka). Rozhodčí: Mrkva, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 4092.
Zlín: Kašík - Marušák, Bořuta, Kotvan, O. Horák, Holomek, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - D. Šťastný, Roman Vlach, O. Veselý - Ondráček, Maruna, Kubiš - Honejsek, Chytil, Goiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Chomutov: Laco - Flemming, Kudělka, Valach, Skinner, J. Mrázek, Dlapa, od 21. navíc Chalupa - Vondrka, Huml, Tomica - Koblasa, Kämpf, Poletín - Hřebejk, Račuk, Skokan - Hlava, Šťovíček, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: