Hlavní obsah

Litvínov - Plzeň 2:0Litvínov doma nadále vítězí, tentokrát porazil Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Stříbrný 1 : 0
54. Hořava 2 : 0
Záznam online reportáže

Litvínov
Aktualizováno

Hokejisté Litvínova porazili v utkání 23. extraligového kola Plzeň 2:0. Góly Severočechů zaznamenali Josef Stříbrný a Miloslav Hořava, čtvrté čisté konto v sezoně vychytal díky 20 úspěšným zákrokům gólman Jaroslav Janus. Verva nepřenechala svému dnešnímu soupeři bod ani ve druhém vzájemném souboji v sezoně a připsala si již jedenáctou domácí výhru za sebou. Plzeň podruhé v řadě nebodovala.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Litvínova oslavují vstřelený gól.

Článek

Oba týmy zahájily utkání opatrně, první střeleckou příležitost si připsal až v páté minutě Kubát, jeho pokus se ale zařadil mezi propagační. Další šanci měl Hübl, který prověřil Machovského střelou z levého křídla. Za hosty kontroval v sedmé minutě Svoboda a Janus se musel hodně natahovat, aby jeho střelu vytěsnil.

Poté se připomněl plzeňský kanonýr Kubalík a domácí gólman zabránil jasné brance. Skóre otevřel v 14. minutě Stříbrný, který dokázal zužitkovat přečíslení dva na jednoho. V závěru první části se ještě ukázala dvojice Hübl, Lukeš, jenže v cestě jim stál Machovský.

V úvodu druhé části se Janus vyznamenal proti šancím Vracovského a Koreise. Na druhé straně si sjel od modré čáry Sörvik, jehož pokus vytěsnil Machovský. V polovině utkání obkroužil Kubát branku, poté ale nezamířil přesně.

Přišel drtivý nápor Škody. Nejprve se do šance prokličkoval Kubalík, bekhendem mířil nepřesně. Ve 36. minutě se na útočný výlet vydal obránce Sklenička, výtečného Januse překonat nedokázal. Ojedinělou šanci na straně Vervy měl Reichel, ale pálil vedle. A tak opět úřadoval Janus, který se vyznamenal opět proti Kubalíkovi.

Závěrečná třetina přinesla pouze dvě zajímavé příležitosti. Tu první měl na kontě Vracovský, který bekhendem zakončoval, ale Janus předvedl neskutečný zákrok, kdy vleže stačil ještě vykopnout puk mimo tři tyče a zabránil tak jasné brance.

Ta druhá přišla v 54. minutě a byla rozhodující: Hořava sám před Machovským nepanikařil, jako zkušený mazák si ještě puk potáhl do strany a poté přesně zavěsil. Plzeňští to v závěru ještě zkusili v šesti, ovšem na výtečného Januse si dnes nikdo nepřišel.

23. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávka: 14. Stříbrný, 54. M. Hořava (F. Pavlík). Rozhodčí: Hodek, Lacina - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 5286.
Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, F. Pavlík, Z. Sklenička, Kokeš - Stříbrný, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, Gerhát. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Plzeň: Machovský - Čerešňák, Kvasnička, P. Kadlec, Moravčík, D. Sklenička, Pulpán - T. Svoboda, Kracík, D. Kubalík - Indrák, Kodýtek, Hrnka - Vondráček, Koreis, Vracovský - Johnson, Preisinger, Lev. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články