Hlavní obsah

Hradec Králové - Olomouc 3:2Hradec Králové doma zabral a zdolal trápící se Olomouc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Bednář 1 : 0
26. Dej 2 : 0
27. Fořt 2 : 1
32. Červený 3 : 1
47. Jaroměřský 3 : 2
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové porazili ve 23. kole extraligy Olomouc 3:2 a nedopustili třetí domácí porážku za sebou. Mountfield si tak připsal teprve druhou výhru z posledních pěti utkání. Olomouc prohrála popáté za sebou a získala v této sérii jen bod.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hradecký útočník Richard Jarůšek se raduje z gólu. Ilustrační foto.

Článek

V úvodu se hrálo bez větších šancí. Domácí gólman Rybár kryl pokusy Vyrůbalíka, Strapáče a Eberleho. Za Královéhradecké, kteří nastoupili bez zraněných obránců Pláňka a Dietze, se dostal do příležitosti po kombinaci s Kukumbergem Jarůšek a Konrád si potom poradil i s Newtonovou střelou a dorážkou Veselého.

Z vedení se radoval Mountfield ve 12. minutě, kdy zamířil přesně z mezikruží kapitán Bednář. Zvýšit mohl po Kukumbergově přihrávce u pravé tyče volný Dej, ale hosté stihli puk tečovat mimo jeho dosah. Zbytek úvodní dějství další příležitosti nenabídl.

V úvodu druhé části dostal Hradec Králové svého soka pod tlak a ve 26. minutě zvýšil náskok. Po Staňkově chybné rozehrávce se zmocnil kotouče Bednář, přihrál Dejovi, který u pravé tyče snadno skóroval. Za 83 vteřin se dočkali i hosté, když po pravé straně unikl Fořt Barákovi a z pravého kruhu překonal Rybára.

Červený skóroval v přesilovce

Ve 31. minutě domácí využili vůbec první přesilovku v zápase, když Červený po krásném sólu přešel přes dvojici Laš a Vyrůbalík a z pravého kruhu zvýšil na 3:1. Při Hermanově vyloučení už se hosté ubránili. Domácí ale ovládali hru i nadále a další gól mohl přidat Kukumberg.

Na přelomu druhého a třetího dějství se neprosadili při své první početní výhodě hosté. Již v plném počtu hráčů na ledě ještě neuspěl Juraj Mikúš, ale ve 47. minutě už další přesilovku Olomouc zužitkovala, když se trefil od modré čáry Jaroměřský.

Vyrovnat mohl o dvě minuty později po průniku Fořt, ale na Rybára nevyzrál. Těsný náskok domácí ubránili i při tlaku Olomouce během závěrečné power play.

23. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Olomouc 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Bednář (Kukumberg, Dej), 26. Dej (Bednář), 32. Červený (Gregorc) - 27. Fořt (Jaroměřský, Herman), 47. Jaroměřský (Burian, Herman). Rozhodčí: Polák, Hejduk - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 4765.
Hradec Králové: Rybár - Čáp, Vydarený, Gregorc, Barák, Štajnoch, Newton - Jarůšek, Džerinš, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Köhler, Dragoun, Červený - J. Veselý, T. Knotek, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.
Olomouc: Konrád - Rašner, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Staněk - Rác, J. Knotek, Laš - T. Mikúš, J. Mikúš, Skladaný - Eberle, Strapáč, Holec - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec