Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Sparta 3:4Hlinka režíroval výhru Sparty na ledě Mladé Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Safin 0 : 1
26. Pech 0 : 2
28. Hlinka 0 : 3
32. Vrána 0 : 4
49. Stříteský 1 : 4
58. Lenc 2 : 4
60. Orsava 3 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Sparty porazili i podruhé v sezoně Mladou Boleslav, tentokráte 4:3 na ledě Bruslařského klubu. Pražané o výhře v duelu 23. extraligového kola rozhodli ve druhé třetině, kdy se dvakrát prosadili v přesilové hře a jednou v oslabení. Na všech brankách se podílel kapitán Jaroslav Hlinka. Sparta se tak posunula na sedmé místo tabulky před svého dnešního soupeře, který se dnes třikrát prosadil až ve třetí části za stavu 0:4.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Sparťanský útočník Ostap Safin se raduje z gólu do sítě Mladé Boleslavi.

Článek

Středočeský klub se před zápasem oficiálně rozloučil s bývalým kapitánem Davidem Výborným, který po minulé sezoně ukončil aktivní kariéru. Jeho bývalí spoluhráči mu ale moc radosti neudělali.

Do první gólové šance se dostal v páté minutě domácí Pospíšil, přečíslení dva na jednoho ale zakončil střelou nad branku. Hosté byli mnohem efektivnější.

V šesté minutě se zkoušel individuálně prosadit Procházka, brankář Lukáš sice jeho pokus zastavil, pohotový Safin ale akci úspěšně zakončil. Sedmnáctiletý útočník si tak ve svém sedmém startu v nejvyšší soutěži připsal premiérový gól.

Zvýšit vedení Pražanů mohl po přečíslení Pech, poté Lukáše nebezpečně ohrožovali Hlinka či Safin, druhou branku ale vstřelit nedokázali. Stejně tak na druhé straně nepřekonal Škarka, jenž nastoupil podruhé v kariéře v extralize, Orsava.

Ve 23. minutě skončila za Lukášovými zády Kalinova tečovaná střela, rozhodčí ji však po konzultaci s kolegou u videa neuznali, neboť Safin zasáhl puk vysokou holí. Spartu však tento verdikt nemrzel nijak dlouho. Ve 26. minutě se ve zkrácené přesilovce prosadil zcela volný Pech a hosté vykročili za výhrou.

Třetí branku přidal v další přesilové hře Hlinka a členové elitní formace se postarali i o další střelecký úspěch, tentokráte dokonce v oslabení. Po rychlém brejku připravil pro Vránu snadnou pozici do koncovky kapitán Hlinka, jenž dnes nastoupil netypicky na levém křídle.

Mladoboleslavští se ve třetí třetině pokusili duel zdramatizovat zvýšeným důrazem a ve 49. minutě se jim podařilo náskok hostů snížit. Škarka překonal Stříteský a sedmnáctiletý gólman tak po 108 minutách a 32 vteřinách v extralize poprvé kapituloval. Sparta poté bránila náskok, ale v 58. minutě snížil na 2:4 Lenc a duel zdramatizoval. Při power play navíc přidal Orsava třetí branku domácích, vyrovnat však již nedokázali.

23. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 3:4 (0:1, 0:3, 3:0)
Branky a nahrávky: 49. Stříteský (L. Pabiška), 58. Lenc (Vampola, Hyka), 60. Orsava (Lenc, Žejdl) - 6. Safin (M. Procházka), 26. Pech (J. Hlinka, P. Vrána), 28. J. Hlinka (Pech, Čajkovský), 32. P. Vrána (J. Hlinka). Rozhodčí: Šír, T. Horák - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 4009.
Mladá Boleslav: Lukáš - Stříteský, Voráček, Trončinský, Kučný, Kurka, Jan Hanzlík - Orsava, Žejdl, Jonák - Hyka, Urban, Lenc - M. Látal, Vampola, Fronk - Pospíšil, Klepiš, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Sparta: Škarek - Piskáček, J. Mikuš, Švrček, Kalina, Čajkovský, Nedomlel - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - Uher, Cingel, A. Kudrna - Forman, Pech, Kumstát - Safin, Černoch, M. Procházka. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Reklama

Související témata: