Hlavní obsah

Děsivý obrázek! Kost newyorského centra v souboji s Pantery nevydržela

New York

Vypadalo to vcelku nevinně, ale následky souboje u mantinelu jsou pro švédského centra prvního útoku New York Rangers Miku Zibanejada hrozivé. Až dva měsíce bude chybět svému celku, který v nedělním pokračování NHL prohrál s hokejisty Floridy 2:3 po nájezdech.

Foto: Adam Hunger, ČTK/AP

Mika Zibanejad (uprostřed) z NY Rangers dohrál, se zlomenou nohou mu z ledu pomáhají Chris Kreider (20) a Mats Zuccarello (36).

Článek

Pro Rangers to byl vůbec smolný zápas, dvakrát na domácím ledě vedli, nakonec odešli poraženi po nájezdech. A autor jejich druhého gólu Zibanejad si ještě k tomu zlomil v prodloužení nohu.

Při nájezdu k zadnímu mantinelu neustál souboj s Reillym Smithem a letěl nohama napřed do mantinelu. Lýtková kost náraz nevydržela, děsivý obrázek... „Bude chybět až osm týdnů," oznámil klub.

Zibanejad tak po roce inkasoval další nepříjemnou ránu. V prosinci minulého roku jej ještě jako hráče Ottawy drsně atakoval Radko Gudas. Švéd duel nedohrál, bek Philadelphie byl posléze suspendován na tři zápasy.

Zibanejad má v téhle sezóně na kontě pět branek a deset asistencí z 19 utkání, jednu hodně šťastnou trefu zaznamenal i proti Floridě. Prosadil se, pořádně přitom ani nevěděl jak.

Ale konec duelu byl pro něj i pro mužstvo nevydařený. "Každý tým má zraněné a my nemůžeme čekat, že se nám to bude vyhýbat," poznamenal kouč Rangers Alain Vigneault po bitvě s Pantery. "Jako každý trenér v téhle situaci můžu dodat jen, že (zranění Zibanejada) je příležitostí pro někoho dalšího, aby se více dostal na led."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články