Hlavní obsah

Vítkovice - Brno 2:1Vítkovice i podruhé v sezóně o gól přehrály Brno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Tomi 1 : 0
36. Kolouch 2 : 0
57. Gulaši 2 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic porazili v dnešní dohrávce 18. kola extraligy Brno 2:1 a mají s třetím týmem soutěže zatím stoprocentní bilanci v sezóně. O své druhé výhře ve vzájemných zápasech rozhodli dvěma góly v prostřední části, vítěznou branku dal Petr Kolouch. Kometa už v závěru pouze stačila v přesilovce snížit díky trefě Michala Gulašiho.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Karel Vejmelka z Brna, Petr Kolouch z Vítkovic, který právě dal vítězný gól, a Tomáš Malec.

Článek
Fotogalerie

Vítkovice po prohře s rozjetým Libercem rozehrály zápas s dalším předním týmem soutěže mnohem lépe a v úvodní desetiminutovce byla iniciativa na jejich straně. Vyložené šance sice neměly, ale Szturc se dvakrát dostal do situací, ze kterých gól padnout klidně mohl: Vejmelka u obou jeho pokusů z kruhu vykryl střelecký úhel.

Od druhé části už hra nabrala spád na obě strany. Nejprve pronikl úplně sám před brankáře domácí Kurovský, ale Vejmelkovi puk mezi betony neprotlačil, z protiútoku po vítkovické chybě Nečas rozezněl tyčku. Domácí poslal do vedení v 26. minutě Tomi, který si nejdříve rozehrál akci u vlastní brány, aby u té brněnské doklepl do sítě vyraženou střelu Illéše.

Kometa pak přidala na agresivitě v útočném pásmu a získala převahu. Bartošák ale v 29. minutě nebezpečný pokus Vincoura vyrazil. Vzmach Brňanů přibrzdily v 35. minutě slepené fauly dvou exvítkovických obránců Štencela a Gulašiho a Kolouch v přesilovce pět na tři doklepl do branky puk, který Vejmelka neudržel mezi nohami.

Tříbodovou kořist Vítkovic mohl ve 45. minutě pojistit Szturc, ale tyčka brněnské brány udržela hosty ve hře. Kometa však závěrečný tlak nedokázala vyšroubovat do patřičných obrátek. Tak jim snížení nabídl soupeř hrubkou za vlastní brankou, ale Němec úplně sám před Bartošákem ještě volil přihrávku na odcloněného Kvapila.

Na drama ale zadělal tři minuty před koncem Gulaši. V přesilové hře dělovkou prostřelil Bartošáka, kterému dala Kometa po 121 minutách první gól v sezoně. Jenže honbu za vyrovnáním pokazil Trška vyloučením a pak i špatné střídání a domácí v přesilovce výsledek udrželi.

Dohrávka 18. kola hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 26. Tomi (Illéš, Sloboda), 36. Kolouch (Kucsera, Sloboda) - 57. Gulaši (Trška, Vincour). Rozhodčí: Hradil, Šír - Tošenovjan, Lederer. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. Diváci: 5114.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, Urbanec, Výtisk, D. Krenželok - Vandas, Kolouch, Kucsera - Tybor, O. Roman, Kurovský - D. Květoň, Hudeček, Szturc - Tomi, Illéš, E. Němec. Trenéři: Petr a Trnka.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Kováčik, Trška, F. Král - J. Káňa II, L. Čermák, Vincour - Dostálek, Nečas, M. Kvapil - Dočekal, V. Němec, Zaťovič - Dymáček, Raška, F. Dvořák. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín