Hlavní obsah

Liberec - Karabach 3:0Famózní nástup do druhé půle rozjásal Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Vůch 1 : 0
57. Komličenko (penalta) 2 : 0
63. Komličenko 3 : 0
Záznam online reportáže

Liberec

Fotbalový Liberec slaví! Ve čtvrtek večer doma svěřenci trenéra Trpišovského při pátém pokračování skupiny J Evropské ligy porazili Karabach a první tříbodový zisk uchoval Severočechům naději na postup do jarní fáze. Při posledním duelu skupiny však musí 8. prosince bezpodmínečně vyhrát v Soluni a doufat, že Fiorentina porazí Karabach.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Záložník Liberce Egon Vůch se raduje z branky proti Karabachu.

Článek
Fotogalerie

Ázerbájdžánský tým dorazil pod Ještěd plný sebevědomí a posílený sérií sedmi zápasů bez inkasované branky. Nicméně hosty rychle zbavil kouzla druhý nejmenší muž domácí sestavy Vůch, když se položil do centru Bartošáka a hlavou trknul míč do sítě - 1:0.

Následně si Severočeši vybrali tradičně slabší chvilky v rozehrávce, ovšem Muarema parádně vychytal Dúbravka a Míchel mířil těsně mimo. Pak už dominovali Severočeši, kteří ve srovnání se soupeřem tolik nekazili v kombinaci a zejména po akcích z křídel byli velmi nebezpeční. Nejblíže navýšení náskoku však byli po standardních situacích, jenže dělovku Folprechta zastavila tyčka a Pokorný po Karafiátově centru hlavičkoval přímo do náruče gólmana.

Nástup do druhé půle měli domácí borci strhující. Nejprve Ekpai vyškolil celou levou stranu defenzivy Karabachu a po jeho centru Medveděv strhl Komličenka za cenu pokutového kopu, který proměnil sám faulovaný útočník Liberce. A vzápětí po lahůdkové přihrávce od Vůcha sklepl pohodlně míč do prázdné branky, takže Karabach byl na kolenou.

Liberec sebevědomým výkonem plným nápaditých kombinací mířil za prvním domácím vítězstvím ve skupině, čímž utnul zoufalou sérii osmi duelů bez výhry na domácím stadiónu v hlavní fázi evropských pohárů. Folprecht s Ekpaiem a Vůchem byli pro hostující obranu nepolapitelní a nečitelní.

Zlomený Karabach se nezmohl na žádný odpor, a tak liberecký tým bez problémů vybojoval první čisté konto v základní skupině. A parádním přestavením odčinil propadák z víkendového derby s Jabloncem, z něhož Trpišovského tým odcházel se stejným přídělem, jímž nyní vyprovodil soka z Ázerbájdžánu.

Evropská liga - skupina J, 5. kolo:
Slovan Liberec-FK Karabach 3:0 (1:0)
Branky: 57. z pen. a 63. Komličenko, 11. Vůch. Rozhodčí: Johannesson - Nilsson, Culum (Švéd.). ŽK: Komličenko - Míchel, Medveděv. Diváci:4942.
Liberec: Dúbravka - Karafiát, Coufal, Pokorný, Bartošák - Breite, Folprecht - Ekpai, Ševčík (81. Navrátil), Vůch (89. Bláha) - Komličenko (86. Bartl). Trenér Trpišovský.
Karabach: Šehič - Dašdemirov, Medveděv, Hüsejnov, Agolli - Míchel (52. Ismajlov), Garajev, Richard Almeida - Dani Quintana, Ndlovu, Muarem (60. Reynaldo). Trenér: Gurbanov.

Reklama

Související témata: