Hlavní obsah

Ligové milníky: Vaniakova Slavia vyfoukla rivalovi titul před nosem

Dokonale využili nečekaného kolapsu největšího rivala a po dvanácti letech zase vrátili titul do Edenu. Vychytanou nulou v předposledním kole k němu položil základ brankář sešívaných. Právě vzpomínkám Martina Vaniaka na zápas v Mladé Boleslavi v květnu 2008 je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy.

Vaniak přispěl nulou k tituluVideo: epojisteniliga.cz

 
Článek

Sami v průběhu jara ztratili velký náskok, a tak v titul už ani nedoufali. „Dvě kola před koncem jsme jeli do Mladé Boleslavi a neměli tam co ztratit," potvrzuje gólman Martin Vaniak.

Slavia ztrácela na vedoucí Spartu jeden bod, klíčový duel však zvládla. Po trefách Toleskiho a Belaida vyhrála 2:0, po zápase se navíc červenobílí dozvěděli, že Letenští doma nečekaně padli s Baníkem. Tým kouče Karla Jarolíma měl v tu chvíli titul na dosah a vzít si ho už nenechal.

„Od kustodů nebo od někoho jiného jsme měli průběžnou zprávu, že Sparta prohrává. Nevěnoval jsem jí až tak pozornost, my sami jsme vedli o gól a nejprve jsme museli uhrát vlastní zápas. Boleslav ale moc velký odpor nekladla, vyhráli jsme," popisuje Vaniak poslední zásadní zlom mistrovské sezóny.

Připomeňte si ho v přiloženém videu.

Slavia tentokrát ve šlágru 15. kola hostí Mladou Boleslav v Edenu. Zápas se hraje v sobotu od 15:00, přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: