Hlavní obsah

Třinec - Hradec Králové 3:4 PPHradec Králové vyhrál na ledě vedoucího Třince v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Petružálek 1 : 0
12. Červený 1 : 1
17. Džerinš 1 : 2
19. Marosz 2 : 2
31. Köhler 2 : 3
38. Marosz 3 : 3
62. Kukumberg 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince prohráli ve 24. kole nejvyšší soutěže na domácím ledě s Hradcem Králové 3:4 v prodloužení. Autorem vítězné branky byl v 62. minutě Roman Kukumberg. Ačkoliv domácí v utkání soupeře přestříleli poměrem 33:15, Východočeši proti slezskému celku zabodovali už pošesté v řadě.

Článek

Když se hned ve čtvrté minutě v mlýnici před hradeckou brankou prosadil pohotovým zakončením Petružálek, vypadalo to, že obavy z neoblíbeného soupeře Třinec zažene hned na začátku.

Ale silový hokej Východočechů mu ani tentokrát nevoněl. Hosté totiž zužitkovali hned první přesilovku, když Červený ve 12. minutě příklepem z levého kruhu zavěsil nad Hrubcovo rameno. A během pěti minut už Hradec vedl. Východočeši ostrým forčekingem narušili třineckou rozehrávku, Červený tentokrát posunul kotouč na neobsazeného Džerinše, který bekhendem překonal Hrubce podruhé.

Třinec však ještě před koncem první části také odpověděl využitou přesilovkou. Marosz zastínil výhled brankáři Rybárovi a pak ještě čepelí stihl tečovat Hrabalovu ránu od modré čáry.

Hradec ale dále domácího favorita trápil. Hrubec s velkým štěstím vytěsnil Dietzovu ránu z otočky, ale v 31. minutě vrátil vedení hostům Köhler, který z první doklepl do branky vyražený Newtonův pokus z úhlu.

Třinec znovu vyrovnal Maroszem, který po oku lahodící křížné kombinaci zblízka poslal do sítě Růžičkovu přihrávku. I díky gólu z konce druhé části nastoupili domácí do třetí dvacetiminutovky s větší vervou a k vedoucímu gólu měl blízko Adamský, ovšem po sólovém průniku jeho střela jen pohladila tyčku.

Hosté ale náznaky souvislejší převahy soupeře eliminovali a v poslední desetiminutovce řádné doby byli naopak aktivnější i nebezpečnější. Jenže osamocený Džerinš přestřelil a Kukumberg ve vyložených šancích dvakrát ztroskotal na Hrubcovi.

Kukumbergovi to vyšlo až na třetí pokus. V prodloužení zůstal za zády třineckých hráčů a po Gregorcově přihrávce blafákem rozhodl.

HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 3:4 v prodl. (2:2, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 4. J. Petružálek (Špirko), 19. Marosz (Hrabal, Hrňa), 38. Marosz (Martin Růžička, Dravecký) - 12. Červený (Bednář, Gregorc), 17. Džerinš (Červený, Šimánek), 31. Köhler (Newton, Štajnoch), 62. Kukumberg (Gregorc, Bednář). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. Diváci: 4371.
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Hrabal, L. Doudera, Nosek, M. Doudera - Hrňa, Špirko, J. Petružálek - Martin Růžička, Marosz, Dravecký - Irgl, Kreps, Rákos - J. Sýkora, Polanský, Adamský - Kane. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.
Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Newton, Štajnoch, Čáp - Červený, Džerinš, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Köhler - Jarůšek, Dragoun, R. Pavlík - Beránek, J. Veselý, T. Knotek. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata: